Korenený dezert s brusnicami

Korenený dezert s brusnicami

Keď už sa človek rozhodne trochu hrešiť, vždy by to malo byť s takou pochúťkou, s ktorou to bude stáť za to. Hoďte na to šľahačku, zmrzlinu alebo varený puding a budete sa olizovať až za ušami.

Ingrediencie:

  • 175 g hladkej múky
  • 110 g nesoleného masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 750 g jabĺk
  • 175 g brusníc (čerstvé alebo mrazené)
  • Šťava a kôra z 1 pomaranča
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého nového korenia
  • Štipka strúhaného muškátového orieška

Postup:

  • Najskôr začneme tým, že si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
  • Múku preosejeme do misky, pridáme nakrájané maslo, hnedý cukor, štipku soli a spracujeme v posýpke, ktorá bude podobná strúhanke.
  • Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky.
  • Dáme do misky, prihodíme brusnice, pomarančovú kôru aj šťavu, škoricu, nové korenie, kryštálový cukor a premiešame.
  • Pekáč vymastíme maslom a nasypeme doň ovocie s korením.
  • Posypeme posýpkou, uhladíme a vložíme do predhriatej rúry na 35 minút.
  • Potom už len stačí vybrať, nechať 5 minút oddýchnuť a hneď servírovať.
Jablkový crumble s brusnicami a zmesou korenia.
Zdroj: https://www.lovefood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.