Keď už sa človek rozhodne trochu hrešiť, vždy by to malo byť s takou pochúťkou, s ktorou to bude stáť za to. Hoďte na to šľahačku, zmrzlinu alebo varený puding a budete sa olizovať až za ušami.
Ingrediencie:
- 175 g hladkej múky
- 110 g nesoleného masla
- 50 g hnedého cukru
- 3 lyžice kryštálového cukru
- Štipka soli
- 750 g jabĺk
- 175 g brusníc (čerstvé alebo mrazené)
- Šťava a kôra z 1 pomaranča
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého nového korenia
- Štipka strúhaného muškátového orieška
Postup:
- Najskôr začneme tým, že si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
- Múku preosejeme do misky, pridáme nakrájané maslo, hnedý cukor, štipku soli a spracujeme v posýpke, ktorá bude podobná strúhanke.
- Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky.
- Dáme do misky, prihodíme brusnice, pomarančovú kôru aj šťavu, škoricu, nové korenie, kryštálový cukor a premiešame.
- Pekáč vymastíme maslom a nasypeme doň ovocie s korením.
- Posypeme posýpkou, uhladíme a vložíme do predhriatej rúry na 35 minút.
- Potom už len stačí vybrať, nechať 5 minút oddýchnuť a hneď servírovať.