Tento recept na ríbezľovú zavareninu vás môže prekvapiť svojou kombináciou, ale až si ho urobíte, nebudete veriť svojim chuťovým pohárikom ako sa krásne snúbi sladko kyslá chuť ríbezlí a jemne pálivá chuť korenia.
Ingrediencie:
- 0,5 kg červených ríbezlí
- 0,5 l jablčnej šťavy alebo džúsu
- 1 citrón
- 2 lyžičky guličiek červeného korenia
- 1 želírovací cukor
Postup:
- Červené ríbezle vyperte a zbavte vetvičiek
- Citrón nakrájajte na plátky
- Do veľkého hrnca nalejte jablčnú šťavu
- K jablčnej šťave pridajte červené ríbezle, plátky citróna a guličky korenia.
- Do hrnca prisypte želírovací cukor a všetko premiešajte
- Zmes v hrnci priveďte do varu a varte 4 minúty
- Potom dajte zmes aj s plátkami citróna do pohárov a zaviečkujte.
- Pokiaľ nechcete korenistú zavareninu uchovávať dlhšiu dobu, tak nechajte vychladnúť a dajte do chladničky.
- Pokiaľ chcete zavareninu s korením uchovať dlhšiu dobu, dajte do vriacej vody na 10 minút.
Túto zavareninu si môžete dať na raňajky na čerstvý chlieb s maslom alebo použiť do dezertov, ktoré určite ozvláštnia svojou pikantnou chuťou.
Struk vanilky a kúsky badiánu môžete tiež dať do pohárov, týmto ešte viac zvýrazníte chuť marmelády.