Korenistá zaváranina z červených ríbezlí

Korenistá zaváranina z červených ríbezlí

Tento recept na ríbezľovú zavareninu vás môže prekvapiť svojou kombináciou, ale až si ho urobíte, nebudete veriť svojim chuťovým pohárikom ako sa krásne snúbi sladko kyslá chuť ríbezlí a jemne pálivá chuť korenia.

Ingrediencie:

  • 0,5 kg červených ríbezlí
  • 0,5 l jablčnej šťavy alebo džúsu
  • 1 citrón
  • 2 lyžičky guličiek červeného korenia
  • 1 želírovací cukor

Postup:

  1. Červené ríbezle vyperte a zbavte vetvičiek
  2. Citrón nakrájajte na plátky
  3. Do veľkého hrnca nalejte jablčnú šťavu
  4. K jablčnej šťave pridajte červené ríbezle, plátky citróna a guličky korenia.
  5. Do hrnca prisypte želírovací cukor a všetko premiešajte
  6. Zmes v hrnci priveďte do varu a varte 4 minúty
  7. Potom dajte zmes aj s plátkami citróna do pohárov a zaviečkujte.
  8. Pokiaľ nechcete korenistú zavareninu uchovávať dlhšiu dobu, tak nechajte vychladnúť a dajte do chladničky.
  9. Pokiaľ chcete zavareninu s korením uchovať dlhšiu dobu, dajte do vriacej vody na 10 minút.

Túto zavareninu si môžete dať na raňajky na čerstvý chlieb s maslom alebo použiť do dezertov, ktoré určite ozvláštnia svojou pikantnou chuťou.

Ríbezle s citrónom v pohári.
Zdroj: eatsmarter.com

Struk vanilky a kúsky badiánu môžete tiež dať do pohárov, týmto ešte viac zvýrazníte chuť marmelády.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.