Vrstvy tvarohovej náplne, krémové nátierky Biscoff, Lotus sušienok a šľahačky robia z tohto jednoduchého dezertu neuveriteľný chuťový zážitok!
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 10 sušienok Lotus Biscoff
Na tvarohovú náplň
- 225 g plnotučného smotanového syra (zmäknutého na izbovú teplotu)
- 3 lyžice práškového cukru
- 60 g maslovej nátierky Lotus Biscoff
- Lyžička čistého vanilkového extraktu
- 240 ml hustej smotany na šľahanie
Na náplň zo sušienok
- 5 lotosových sušienok (hrubo namletých)
- 170 g nátierky Lotus Biscoff
Na polevu
- Šľahačka
- Rozpustená maslová nátierka Lotus Biscoff (na pokvapkanie)
- Lotosové sušienky (hrubo nasekané)
Postup
- Na korpus si rozdrvíme sušienky v kuchynskom robote, kým nebudú jemne namleté
- Rozdelíme ich rovnomerne medzi jednotlivé servírovacie poháre (asi 1 polievková lyžica na servírovací pohárik)
- Na náplň veľkej mise zmiešame smotanový syr, cukor, nátierku Biscoff a vanilkový extrakt a dobre prešľaháme, kým sa nespojí a nevznikne úplne hladká krémová zmes
- Pomocou elektrického mixéra ušľaháme hustú smotanu, kým sa nevytvoria mäkké špičky
- Pomocou stierky jemne vmiešame polovicu šľahačky do tvarohovej zmesi a potom primiešame druhú polovicu
- Na náplň z Lotus nátierky si ju necháme niekoľko na sekúnd rozpustiť v mikrovlnnej rúre, kým sa nerozpustí
- Do každého servírovacieho pohára rovnomerne lyžicou naložíme polovicu tvarohovej náplne, potom lyžicou nanesieme rozdrvené sušienky a potom rozpustenú nátierku
- Ak je nátierka veľmi tekutá, dáme poháre na niekoľko minút do mrazničky, aby bolo jednoduchšie pridať ďalšiu vrstvu
- Pridáme zvyšok tvarohovej náplne
- Navrch dáme posýpku zo sušienok, šľahačku a podľa potreby pokvapkáme rozpustenou nátierkou Biscoff
- Pred podávaním pohára zakryjeme a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny, alebo až 2-3 dni