Huby obvykle dodajú pokrmu svoju charakteristickú chuť i vôňu. Na prípravu bravčových kotliet na hubách použite radšej huby čerstvé – buď vlastnoručne nazbierané v lese alebo kupované šampiňóny.
INGREDIENCIA
- 750 g bravčových kotliet
- 200 g čerstvých húb
- soľ
- mleté korenie
- cibuľa
- olej
- hladká múka
POSTUP
- Kotlety umyjeme, osušíme a naklepeme.
- Potom ich osolíme a okoreníme a na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri opekaní nekrútili.
- Huby očistíme a nakrájame nadrobno.
- V panvici rozpálime olej a kotlety na ňom sprudka z oboch strán opečieme a ihneď po opečení prerobíme na tanier.
- Potom vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na ňu pridáme nakrájané huby.
- Stále miešame a restujeme.
- Huby potom zaprášime múkou, podlejeme, pridáme opečené kotlety a dusíme asi 25 minút.
- Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.