Kotlety z bravčového na hubách

Kotlety z bravčového na hubách

Huby obvykle dodajú pokrmu svoju charakteristickú chuť i vôňu. Na prípravu bravčových kotliet na hubách použite radšej huby čerstvé – buď vlastnoručne nazbierané v lese alebo kupované šampiňóny.

INGREDIENCIA

  • 750 g bravčových kotliet
  • 200 g čerstvých húb
  • soľ
  • mleté korenie
  • cibuľa
  • olej
  • hladká múka

POSTUP

  1. Kotlety umyjeme, osušíme a naklepeme.
  2. Potom ich osolíme a okoreníme a na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri opekaní nekrútili.
  3. Huby očistíme a nakrájame nadrobno.
  4. V panvici rozpálime olej a kotlety na ňom sprudka z oboch strán opečieme a ihneď po opečení prerobíme na tanier.
  5. Potom vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na ňu pridáme nakrájané huby.
  6. Stále miešame a restujeme.
  7. Huby potom zaprášime múkou, podlejeme, pridáme opečené kotlety a dusíme asi 25 minút.
  8. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi.
Bravčový plátok na tanieri s príborom.
www.cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.