Tento recept je skvelý, keď čakáte návštevu a neviete, čo rýchlo pripraviť. Je zdravý, ľahký a poteší každú chuťovú bunku!
Ingrediencie
Na marinádu:
- 4 – 6 bravčových kotliet
- 2 – 3 nakrájané strúčiky cesnaku
- šťava z 1 citróna
- 3 – 4 lyžice rastlinného oleja
- 1 čajová lyžička údenej papriky
- 1 čajová lyžička tymiánu
- soľ a korenie na dochutenie
Na zeleninu:
- 450 g zelených fazuliek (čerstvých alebo mrazených) alebo brokolica
- 1 – 2 červené papriky nakrájané na rezančeky julienne
- 1 veľká červená cibuľa nakrájaná na julienne
- 4 stredne veľké zemiaky nakrájané na kocky
- soľ a korenie na dochutenie
- 1/2 čajovej lyžičky tymiánu
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
- 3 lyžice rastlinného oleja
Postup
- Predhrejeme rúru na 250 stupňov Celzia.
- Vložíme bravčové kotlety do veľkého vrecka spolu s olejom, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením, cesnakom, údenou paprikou a tymianom.
- Uzavrieme vrecko a rovnomerne vmasírujeme marinádu do mäsa.
- Vložíme sáčok s mäsom a marinádou do chladničky.
- Medzitým dáme zelenú fazuľu (alebo brokolicu) na pekáč spolu s nakrájanou cibuľou, červenou paprikou a zemiakmi, a všetko premiešame so soľou, korením a olejom.
- Voliteľne môžeme pridať sušený cesnak a tymian.
- Pokúsime sa umiestniť všetku zeleninu do jednej vrstvy.
- Mäso spolu s marinádou položíme na zeleninu.
- Pečieme v rúre asi 25 minút.
- Po 15 minútach môžeme mäso otočiť na druhú stranu.
- Ochutnáme zemiaky, aby sme sa uistili, že sú hotové.
- Ak nie, pečieme ďalších 5-7 minút.
- Podávame s jednoduchým zeleným šalátom.