Kotlety z bravčového s restovanou zeleninou

Kotlety z bravčového s restovanou zeleninou

Tento recept je skvelý, keď čakáte návštevu a neviete, čo rýchlo pripraviť. Je zdravý, ľahký a poteší každú chuťovú bunku!

Ingrediencie

Na marinádu:

  • 4 – 6 bravčových kotliet
  • 2 – 3 nakrájané strúčiky cesnaku
  • šťava z 1 citróna
  • 3 – 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička údenej papriky
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • soľ a korenie na dochutenie

Na zeleninu:

  • 450 g zelených fazuliek (čerstvých alebo mrazených) alebo brokolica
  • 1 – 2 červené papriky nakrájané na rezančeky julienne
  • 1 veľká červená cibuľa nakrájaná na julienne
  • 4 stredne veľké zemiaky nakrájané na kocky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1/2 čajovej lyžičky tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • 3 lyžice rastlinného oleja

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 250 stupňov Celzia.
  2. Vložíme bravčové kotlety do veľkého vrecka spolu s olejom, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením, cesnakom, údenou paprikou a tymianom.
  3. Uzavrieme vrecko a rovnomerne vmasírujeme marinádu do mäsa.
  4. Vložíme sáčok s mäsom a marinádou do chladničky.
  5. Medzitým dáme zelenú fazuľu (alebo brokolicu) na pekáč spolu s nakrájanou cibuľou, červenou paprikou a zemiakmi, a všetko premiešame so soľou, korením a olejom.
  6. Voliteľne môžeme pridať sušený cesnak a tymian.
  7. Pokúsime sa umiestniť všetku zeleninu do jednej vrstvy.
  8. Mäso spolu s marinádou položíme na zeleninu.
  9. Pečieme v rúre asi 25 minút.
  10. Po 15 minútach môžeme mäso otočiť na druhú stranu.
  11. Ochutnáme zemiaky, aby sme sa uistili, že sú hotové.
  12. Ak nie, pečieme ďalších 5-7 minút.
  13. Podávame s jednoduchým zeleným šalátom.
Bravčové plátky položené na zelenine na plechu zakrytom alobalom.
www.thebossykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.