Kotlíkový guláš so zemiakmi

Kotlíkový guláš so zemiakmi

Výborný kotlíkový guláš chutí najlepšie vonku. Počas jeho varenia sa line príjemné vône, ktoré nás napĺňajú nedočkavosťou.

INGREDIENCIA

  • 1,2 kg bravčové pliecko
  • 500 g cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 5 lyžíc sadla
  • 4 stredne veľké paradajky
  • 2 biele papriky
  • 9 stredne veľkých zemiakov
  • soľ
  • korenie
  • mletá rasca
  • mletá sladká paprika
  • feferónka (kto chce pálivejší)

POSTUP

  • Mäso si umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a osolíme.
  • Cibuľku si nakrájame na menšie kocky a osmažíme na masti pomaly do tmava.
  • Do kotlíka si potom pridáme na kocky nakrájaný cesnak a mäso, ktoré necháme zo všetkých strán zatiahnuť.
  • Zasypeme ho paprikou, rascou, chvíľku prehrejeme, potom pridáme nakrájané papriky, paradajky a chvíľku podusíme.
  • Keď sa vydusí šťava, začneme po malých častiach podlievať.
  • Potom pridáme osem na kocky nakrájaných zemiakov, ak chceme, pridáme aj feferónku.
  • Dusíme do mäkka.
  • Jednu zemiak si nastrúhame najemno a guláš ju zahustíme.
Výborný guláš z kotlíka, ktorý si môžete uvariť aj na záhrade.
coolinari.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.