Krátky atlas jedlých húb

Medzi najčastejšie využívané a konzumované huby môžeme zaradiť:

  • šampiňóny
  • hlivu ustricovú
  • hríby
  • čučoriedky
  • holubinky
  • kačičky
  • kĺzky
  • kozáky
  • kremenáča
  • kuriatka
  • bedle
  • líšky
  • smrže
  • pichavky
  • slizáky
  • václavky
  • ucho Judášovo

Výdatné polievky, ktoré zasýtia

Práve táto prísada môže polievku posunúť o stupeň vyššie. Získa nielen lepšiu chuť, sýtosť, ale aj bohatstvo živín. Huby sú bohaté na vitamín B2, B3 a E, ktorý je prírodným antioxidantom. Obrovskou výhodou je, že sú nízke kalorické hodnoty a zároveň pôsobia na srdcové zdravie. Ochutnajte výborné polievky zo sušených aj čerstvých húb a pochutnajte si!

Šup s nimi do omáčky!

Patria omáčky medzi vaše vysnívané jedlá? Z húb si môžete pripraviť delikatesy. Či už si zvolíte smotanovú alebo korenenú na štýl guláša, je to jedno. Improvizujte, experimentujte a ochutnávajte nové chute. Pozrite sa, ako by sme urobili tie najlepšie omáčky z húb my.

Zapečte ich!

Máte čerstvé huby? Je škoda ich všetky využiť na zavarenie alebo vysušenie, keď si ich môžete dať fresh. Dajú sa aj šikovne zapiecť. Stačí ich doplniť o ďalšie obľúbené suroviny a výdatný obed či večeru pre armádu máte na svete. Sú libo zemiaky, cestoviny či ryža? Vyberte si sami a inšpirujte sa našimi receptami na zapečené huby .

Vyprážame a rýchlo jeme

Narýchlo si z nich môžete pripraviť napríklad smaženicu. Kto by si túto proteínovú bombu nedal? A bez húb to nie je ono. Nahliadnite, aké výborné smaženice si môžete s hubami pripraviť.

Samozrejme za zmienku stoja aj lahodné fašírky. Už ste si ich z húb vyskúšali urobiť? Ochutnajte hubové fašírky 3x inak .

Uchovávame

Na uchovanie všetkých živín je optimálne zvoliť sušenie. Pokiaľ ale nemáte možnosť, vyskúšajte ich zavariť či zamraziť. Skúste naše tipy na konzervovanie húb .