Recepty na morčacie mäso
Už ste niekto ochutnali morčacie mäso? Recepty na jeho prípravu nepatria medzi náročných. Naopak ich môžeme zaradiť medzi tie najľahšie, čo sa prípravy mäsa týka.
Morčacie mäso patrí medzi superpotraviny. Toto pomenovanie si vyslúžilo vďaka jeho zásobeniu prospešnými látkami pre ľudský organizmus.
A čo vy? Máte tento typ mäsa v obľube?
Ktoré Recepty na morčacie mäso hľadáš?
O morke a jej mäse
Mäso morky si môžeme dopriať v rôznych tepelných úpravách, či už varením, pečením, grilovaním, údením alebo vyprážaním.
Môžeme si kúpiť celú morku alebo využiť len niektoré jej časti:
- Horné stehno
Ideálne je na varenie, pečenie aj údenie.
- Spodné stehno
Je výborné napríklad na rezne či pečenie.
- Prsia
Z pŕs si môžete pochutnať na minútkach, roládach alebo z nich urobiť mletý polotovar.
- Baklažány
Hodí sa na grilovanie alebo pečenie.
- Krídla
Výborné sú pečené.
- Krk
Z krkov sa dá uvariť výborný vývar.
- Biskup
Najtučnejšia časť mäsa, ktorá sa hodí na pečenie
- Droby
Čiže vnútornosti, tj pečeň a žalúdok. Pečeň využijeme napríklad na výbornú pečeňovku, žalúdky môžeme zakomponovať do vývaru alebo ich pripraviť v dusenej podobe.
Morčacie mäso pre zdravie
Morčacie mäso je bohaté na bielkoviny a chudobné na tuky. Je vhodné pre všetkých, ktorí bojujú nielen s nadváhou, ale aj zvýšeným cholesterolom, chronickým zápalom pankreasu alebo srdcovým ochorením.
Obsahuje dokonca aminokyselinu tryptophan, ktorá veľmi dobre pôsobí na duševnú pohodu.
Ďalej musíme spomenúť jeho bohatstvo na vitamíny skupiny B a minerály. Z nich je zastúpené železo, selén, zinok a vápnik.
Skvelé recepty na jeho prípravu
Hľadáte tip na rýchly obed? Inšpirujte sa napríklad našimi medailónkami z morčacieho mäsa na 3 spôsoby .
Pre odvážnejších máme tipy na rolády z morčacieho mäsa . Ktorú by ste si vybrali vy?
A pre tých, ktorí netroškária máme recepty na slávnostnú morku . Nájdete tu aj morku pečenú v celku.