Recenty na mäsové nátierky
Ste mäsožravce a vegánstvo vám nič nehovorí? Ak by ste najradšej jedli kúsok šťavnatého mäska na raňajky, obed aj večeru, potom vyskúšajte mäsové nátierky ! Využijete v nich aj zvyšky pečienky z predchádzajúceho dňa a rozhodne si pochutnáte.
Ktoré Recenty na mäsové nátierky hľadáš?
Mäsové nátierky patria medzi obľúbené jedlá a majú hneď niekoľko predností . Môžete do nich využiť zvyšky pečeného či vareného mäsa, sú zdravé, ľahko ich urobíte v diétnej verzii a pochutí si na nich celá rodina. Nezabúdajte ani na deti, mäsová nátierka pre deti môže byť súčasťou výdatnej a výživovo hodnotnej desiaty či večere.
Ako urobiť masovú nátierku
Príprava mäsovej nátierky nie je vôbec zložitá. Väčšinou vám postačí pár základných ingrediencií a mixér, ktorým všetko zmixujete do hladka. Pokiaľ použijete mleté mäso, nie je nutné nátierku mixovať, stačí dôkladne zamiešať. To isté platí aj v prípade nátierok z rýb a morských plodov, napr. krabích tyčiniek.
Príprava teplej a studenej nátierky z mäsa
Na mäsovú nátierku buď použite mäso varené alebo pečené. Takto môžete skvele využiť aj odrezky alebo mäso z vývaru, ktoré by inak nenašlo uplatnenie. Nátierka zo zvyškov vareného mäsa má tú výhodu, že mäso už je vopred ochutené. Nemusíte sa teda obávať, že by bola nátierka mdlá a bez chuti. Dochutiť ju ešte zvlášť samozrejme musíte tiež. Pokiaľ použijete už vopred pripravené mäso, môžete miešať nátierku za studena.
Druhou skupinou sú mäsové nátierky pripravované za tepla . Tie môžete robiť buď zo surového mletého mäsa, alebo rýb a tepelnou úpravou prejdú až počas samotnej prípravy nátierky. V posledných rokoch je veľmi obľúbená francúzska masová nátierka - Rillettes . Pripravuje sa z bravčového bôčika a chuť jej dodáva okrem iného aj biele víno.
Aké mäso sa hodí do nátierky
Do mäsovej nátierky môžete využiť prakticky akékoľvek mäso . Pretože mäso samo o sebe veľa chuti nemá, záleží hlavne na dochutení. Ak použijete tymian, rozmarín a oregano, francúzska masová nátierka je na svete. Keď pridáte štipku chilli alebo pálivej papriky, vznikne pikantná mäsová nátierka. Výnimku potom tvorí upečené mäso-nátierka z pečeného mäsa je chuťovo výraznejšia sama o sebe.
Môžete využiť hovädzie aj bravčové mäso, vynikajúce sú aj nátierky a paštéty z vnútorností. Zaujímavé sú aj nátierky z diviny. Kuracie mäso nie je príliš chuťovo výrazné, pokiaľ ho ale vopred upečiete s vhodným korením, pochutnáte si aj na ňom. Z chudého mäsa je potom vynikajúca mäsová nátierka z králika.
Nezabúdajte ani na ryby, rybičková nátierka zo sardiniek, tuniaka či údeného lososa patrí medzi klasické recepty na nátierky .
Pokiaľ sa vám čisto mäsová nátierka zdá príliš ťažká, môžete ju zjemniť pridaním ďalších ingrediencií. Mäsová nátierka s tvarohom je ľahká a chutná zároveň a za vyskúšanie stojí aj mäsová nátierka s vajcami a uhorkou.