Recepty na mleté mäso
Máte radi mleté mäso? Recepty na jeho využitie sú veľmi pestré. Môžete si ho kúpiť v obchode ako polotovar, alebo si ho pripraviť doma. Postup nie je náročný a zvládne to každý začiatočník.
Z akých druhov mäsa si môžeme urobiť mletý polotovar a ako ho využijeme? Poďte sa pozrieť na naše tipy.
Ktoré Recepty na mleté mäso hľadáš?
Aké mleté mäso máme a ako ho môžeme využiť?
Pomlieť môžeme v podstate akékoľvek mäso. Aby ale malo správne vlastnosti a chuť, je potrebné vedieť, na čo sa aký kúsok mäsa najlepšie hodí.
- Kuracie
Na mletie môžeme využiť pokojne celé kura. Čo sa ale šťavnatosti týka, tak víťazia stehná.
- Morčacie
Na mletie môžete využiť stehná. Tie sú krásne šťavnaté. Dajú sa z nich urobiť lahodné morčacie burgre.
- Hovädzie
Na mletie sa hodí predná časť hovädzieho dobytka, napríklad krk.
- Bravčové
Na mletie sa hodia prorastlejšie časti prasaťa, ideálne bôčik.
- Baranie a jahňacie
Zo ovčieho mäsa ich sa dá na mletie využiť pliecko.
- Králičie
Králičie mleté mäso sa dá využiť napríklad na sekané bifteky. Na mletie je ideálne využiť zadnú časť králika a zo zvyšku urobiť napríklad výbornú polievku.
Mleté mäso v pokrmoch
V akých receptoch môžeme mäso v tejto podobe využiť? Veľmi známou je určite sekaná. Tá sa dá urobiť z akéhokoľvek mäsa. Inšpirujte sa našimi receptami na výbornú sekanú a urobte si ju z mäsa, ktoré máte radi.
A čo si treba urobiť mäsové gule? Sú obľúbené nielen u detí. Pozrite sa na tipy, ako urobiť tie najlepšie masové guličky .
Môžete ho samozrejme využiť aj na grilovanie. Vyskúšajte naše recepty s mletým mäsom na gril .
Nenapadá vás, čo rýchleho na obed pripraviť? Mletý polotovar je veľmi rýchly na prípravu. Existuje nespočetné množstvo jedál, kam sa dá zakomponovať. Bolonské omáčky, fašírky aj burgre sú s ním výborné a plné šťavy.