Recepty so slepačím mäsom
Máte radi hydinové mäso, ale nebaví vás stále dookola pripravovať kuracie mäso? Vyskúšajte mäso zo sliepky !
Slepačie mäso má rovnako široké využitie ako kuracie, ale jeho chuť je bohatšia a výživová hodnota oveľa vyššia.
Pochúťky so slepačím mäsom vás dostanú svojou rýchlou a jednoduchou prípravou – vyskúšajte napríklad tieto jednoduché recepty zo sliepky .
Ktoré Recepty so slepačím mäsom hľadáš?
Slepačie vývar- kráľ všetkých polievok
Pomaly varený vývar je nielen ozdobou sviatočného menu, ale aj základom mnohých ďalších receptov. Pokiaľ chcete vytvoriť naozaj silný bujón s bohatou chuťou, použite mäso zo sliepky. Slepačie vývar má špecifickú žltú farbu a intenzívnu chuť.
Aby ste docielili skutočne kvalitný vývar, varte sliepku v dostatočnom množstve vody na miernom ohni niekoľko hodín. Akonáhle voda začne bublať, nezabudnite zobrať z hladiny penu, aby bol slepačí vývar pekne číry.
Ďalšie možnosti úpravy slepačieho mäsa
Sliepka má v kuchyni naozaj bohaté využitie . Vďaka tomu ju môžete pripravovať často a zakaždým inak - jej chuť sa hneď tak neomrzí.
Vyskúšajte napríklad výborný hydinový guláš - je ľahší a stráviteľnejší ako klasický guláš z hovädzieho či bravčového mäsa a má špecifickú chuť.
Slepačie mäso sa výborne hodí na vyprážanie. Je to najrýchlejšia príprava a pokiaľ necháte na plátku slepačieho mäsa aj kúsok kože, výsledkom bude chrumkavá pochúťka. Neviete, ako na to? Pripravte si niektorý z receptov na vyprážanú sliepku .
Mäso zo sliepky je veľmi obľúbené aj v zahraničnej kuchyni . Exotické pochúťky v štýle karí sú nabité chuťou a pritom sa nejedná o nič zložité- dusené slepačie mäso v hutnej omáčke s množstvom voňavého korenia.
Sliepku môžete samozrejme piecť aj celú v štýle kačice alebo husi . Pokiaľ použijete divoké korenie na zverinu, ako je jalovec či bobkový list, vykúzlite výbornú pochúťku v poľovníckom štýle, ktorá sa bude však piecť podstatne kratšiu dobu.
Využite aj ďalšie časti sliepky, ako sú vnútornosti. Tie sa hodia nielen do slepačieho vývaru, ale aj ako základ rýchleho jedla. Zo slepačej pečene potom vykúzlite nielen vyprážanú klasiku, ale napríklad aj rýchlu chuťovku k pivu.