Recepty na polievky so zeleninou
Krémové, husté, so strukovinami či chrumkavými krutónmi. Nech už máte chuť na akúkoľvek variantu, zeleninové polievky ich ponúkajú nekonečné množstvo. Naučte sa pár jednoduchých receptov na zeleninovú polievku, ktorá vás zasýti aj zahreje na duši.
Ktoré Recepty na polievky so zeleninou hľadáš?
Zdravie v jednom hrnci
Zeleninová polievka patrí k najzdravším pokrmom, ktoré si doma môžete ľahko pripraviť. Uvarenie zeleniny do požadovanej mäkkosti trvá podstatne menej ako uvariť mäsový vývar a preto môže byť zeleninová polievka ideálnou voľbou , keď práve nemáte veľa času, ale chcete si dopriať poctivé jedlo. A pokiaľ naozaj nestíhate, môžete si pomôcť mrazenou zeleninou. Vyskúšajte najlepšie recepty na polievky zo zeleniny , na ktorých si pochutnáte.
Patríte medzi vyznávačov zdravého životného štýlu ? Potom by zeleninové polievky mali tvoriť jeden z pilierov vašej každodennej stravy. Vďaka nekonečnému množstvu zeleninových kombinácií sa nemusíte báť jednotvárneho jedálnička a pokiaľ to nepreženiete so zbytočným zahusťovaním či smotanou, polievka zo zeleniny je diétny a zdravý pokrm.
Kúsky zeleniny alebo radšej krém?
Polievky zo zeleniny môžeme rozdeliť v závislosti od konzistencie na klasické, v ktorých plávajú kúsky zeleniny, a krémové, ktoré tesne pred koncom varenia rozmixujeme tyčovým mixérom. V posledných rokoch sú práve husté zeleninové krémy veľmi moderné a žiadané.
Nemusíte mať obavy, že hustý krém=nezdravá polievka. Pokiaľ zvolíte tie správne druhy zeleniny, nie je potrebné už polievku nijako dohusťovať. Ak by ste predsa len radi hustejší krém a nechcete použiť zápražku či smotanu, pridajte do polievky napríklad varený zemiak, batát alebo trochu hrachovej múky, ktoré polievku krásne zahustí. Posledná zvolená surovina navyše dodá zdravé proteíny .
Máte radšej klasické alebo krémové polievky? Poznáme tie najlepšie recepty na polievky pre všetkých!
Strukoviny v hlavnej úlohe
Strukoviny patria právom medzi najzdravšie potraviny a tak sa nebojte pridať ich aj do polievok. Môžete ich použiť iba ako jednu z mnohých surovín, alebo urobiť rovnú polievku zo strukovín . Fazuľa, hrach, šošovica i sója sú priamo nabité zdravými proteínmi , ktoré oceníte nielen v období redukcie váhy, ale aj pokiaľ pravidelne cvičíte. Polievka zo strukovín navyše nemusí nutne znamenať pol dňa v kuchyni - namočte strukoviny cez noc do vody, alebo použite už predvarené strukoviny v plechovke, s ktorými je varenie jednoduché a rýchle.