Chystáte večierok a hľadáte inšpiráciu?
Potom vyskúšajte naše luxusné recepty na šaláty z krabích tyčniek, po ktorých sa vaši husté utlčú.
Ruský šalát, japonský s mangom, ľahký jogurtový, ale aj cestovinový či s ryžou.
Nech už si vyberiete akýkoľvek, nemôžete urobiť chybu!
Krabie šalát s uhorkami a paradajkami
Tento šalát obsahuje množstvo čerstvých surovín a jeho chuť je jednoducho úžasná! Prekvapivo chutí skvele aj na druhý deň, takže ak chystáte večierok, pripravte si ho s pokojným svedomím deň dopredu.
Ingrediencie
- 450 g krabích tyčiniek, nasekaných/nastrúhaných na malé kúsky
- 1 dlhá uhorka, nakrájaná na malé kocky
- 2 stredné paradajky, nakrájané na kocky a zbavené prebytočnej šťavy
- 1/4 šálky nakrájanej jarnej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku, lisované
- 1/2 šálky majonézy alebo podľa chuti
Postup
- Nakrájajte/nastrúhajte krabie tyčinky na malé kúsky.
- Môžete kosiť nožom alebo použiť kuchynský robot a pulzovať po dávkach.
- Nakrájajte 2 stredné paradajky a zbavte ich prebytočnej šťavy.
- Uhorku nakrájajte na kocky.
- Vo veľkej mise zmiešajte nakrájané paradajky, uhorku, nastrúhané krabie tyčinku a 1/4 šálky nakrájanej jarnej cibuľky.
- V malej miske zmiešajte 1/2 šálky majonézy a 3 prelisované strúčiky cesnaku.
- Dresing pridajte podľa chuti do krabieho šalátu.
- Ak máte radi šťavnatejší šalát, môžete pridať viac majonézy.
- Dajte do chladničky, kým nebudete pripravení podávať.
- Užite si to!
Jednoduchý ruský šalát z krabích tyčiniek
Tento luxusný šalát z iba 5 ingrediencií je plný bielkovín, vitamínov a lahodnej chuti. Navyše sa perfektne hodí ako sviatočný pokrm, pretože je elegantný, vyzerá efektne, je cenovo dostupný a pripravíte ho za chvíľu.
Ingrediencie
- 16 kusov krabích tyčiniek
- 5 vajec, uvarených natvrdo
- 2 mrkvy, stredne veľké, varené
- 165 g sladkej kukurice v plechovke
- 100 g majonézy
- voliteľne: čerstvý petržlen na ozdobu
Postup
- Mrkvu umyte a dajte do veľkého hrnca plného vody.
- Priveďte do varu a varte asi 10 minút.
- Do rovnakého hrnca pridajte päť vajec a varte ďalších 10 minút.
- Pomocou vidličky vyskúšajte, či je mrkva mäkká.
- Vajcia aj mrkvy schlaďte studenou vodou a zlejte.
- Vajcia olúpte a odložte bokom na tanier.
- Potom opatrne olúpte mrkvu.
- Pripravte si dostatočne veľkú misku a vajíčka, mrkvu a krabie tyčinky nakrájajte na malé kúsky.
- Pridajte ich do misy spolu s opláchnutou a odkvapkanou sladkou kukuricou.
- Pridajte majonézu a dobre premiešajte.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou.
Pozrite sa tiež na našich 5 naj receptov na nátierku z krabích tyčiniek . Inšpirácia nielen na chlebíčky!
Japonský šalát Kani
Vyskúšajte rýchly a jednoduchý recept na šalát Kani, ktorý je neuveriteľne osviežujúci so sladkými tónmi zrelého manga, čo skvele kontrastuje s ľahko pikantnou chuťou japonskej majonézy a kyslosťou, dodanej citrónom.
Ingrediencie
- 145 g krabích tyčiniek
- 1 stredná mrkva
- 2 stredné uhorky (alebo 1 väčšia)
- 1 kus zrelého manga
- ½ šálky japonskej majonézy
- pol citróna
- soľ
- mleté korenie
Postup
- Olúpte mrkvu a orežte konce.
- Nakrájajte na 5 až 8 cm dlhé prúžky julienne.
- Urobte to isté s uhorkou, ale jadro so semenami vyhoďte.
- Krabie tyčinky ručne rozdrvte jemným pritlačením od konca ku koncu, aby ste uvoľnili prúžky, a potom od seba každý prúžok oddeľte.
- Olúpte zrelé mango.
- Dužinu nakrájajte na tenké plátky, kým sa nedostanete k kôstke.
- To isté urobte z druhej strany kôstky.
- Plátky naskladajte na seba a nakrájajte na prúžky.
- Do veľkej misy pridajte uhorku, mrkvu, krabie tyčinky, mango a japonskú majonézu.
- Zalejte vylisovanou šťavou z polovice citróna a premiešajte.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením a znovu premiešajte, pokiaľ nie sú všetky ingrediencie dobre premiešané.
- Ihneď podávajte alebo dajte do chladničky, kým nebudete pripravení servírovať.
- Podávajte na liste ľadového alebo rímskeho šalátu.
Ak ste fanúšikmi japonskej kuchyne, potom sa inšpirujte našimi 5 jedinečnými receptami na japonskú polievku ramien , ktorá z vás urobí majstra ázijskej kuchyne.
Jogurtový šalát z krabích tyčiniek
Čerstvý, rýchly a jednoduchý letný šalát, ktorý sa skvele hodí na obed, ale napríklad aj na piknik. Podávajte ho spolu s čerstvou rukolou.
Ingrediencie
- 225 g krabích tyčiniek
- ½ šálky gréckeho jogurtu
- 2 lyžice majonézy Light
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- ¼ lyžičky sušeného cesnaku
- ¼ lyžičky sušenej cibule
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 2 jarné cibuľky najemno nakrájané
Postup
- Krabie tyčinky nakrájajte na malé kúsky.
- Pridajte do misky so všetkými ostatnými prísadami a dobre premiešajte.
- Dobrú chuť!
Krabie šalát s ryžou
Tento dokonalý krémový šalát z krabích tyčiniek a ryže je ľahký na prípravu a zároveň skvele zasýti. Ideálne ako pohostenie na vašom večierku.
Ingrediencie
- 190 g ryže
- 150 g sladkej kukurice
- 250 g krabích tyčiniek
- 85 gramov nakladaných uhoriek
- 200 g majonézy
- 200 g kyslej smotany
- 3 vajcia, varené
- 1 malá cibuľa, voliteľne
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička korenia
Postup
- Začnite varením ryže a vajec natvrdo.
- Medzitým otvorte plechovku sladkej kukurice a zlejte šťavu.
- Krabie tyčinky, nakladané uhorky a cibuľu nakrájajte na malé kúsky a dajte do veľkej servírovacej misy.
- Pridajte uvarenú a vychladnutú ryžu (opláchnite ju pod studenou vodou) a olúpané vajcia, ktoré ste buď rozdrvili lyžicou, alebo najemno nasekali.
- Všetko premiešajte vareškou.
- V malej miske zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, soľ a korenie a nalejte na šalát.
- Miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Pred podávaním nechajte cez noc vychladiť v chladničke.
Cestovinový šalát s krabími tyčinkami
Svieža a plná chuti je tento skvelý studený cestovinový šalát so zeleninou a krabími tyčinkami dokonalou letnou prílohou napríklad na grilovanie.
Ingrediencie
- 500 g cestovín mušličiek
- 400 g krabích tyčiniek
- 1/2 šálky mrazeného hrášku, rozmrazeného
- 1/2 šálky červenej cibule, olúpané a nakrájané
- 1/2 šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
- 1/2 šálky červenej papriky, nasekané
- 3/4 šálky majonézy
- 1 lyžica nasekaného čerstvého kôpru (alebo 1 lyžička sušeného kôpru)
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá pažítka, nasekaná, na ozdobu
Postup
- Priveďte vodu vo veľkom hrnci do varu a osoľte.
- Cestoviny uvarte podľa návodu na obale do al dente.
- Cestoviny zlejte a opláchnite pod studenou vodou.
- Do veľkej misy pridajte uvarené cestoviny, krabie tyčinky, hrášok, cibuľu, stopkový zeler, papriku, majonézu a kôpor.
- Jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Ochutnajte a podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Pred podávaním misku zakryte igelitom a dajte chladiť aspoň na 1 hodinu do chladničky.
- Odkryte misku a podávajte studené s čerstvou pažítkou ako ozdobou.
Nemáte krabích tyčiniek stále ešte dosť? Potom sa inšpirujte aj našimi ďalšími receptami s krabími tyčinkami , kde nájdete tipy na skvelú polievku, ale napríklad aj rizoto.
A ako sa šaláty podarili vám? Napíšte nám do komentárov!
Nemáte krabích tyčiniek stále ešte dosť? Potom sa inšpirujte aj našimi ďalšími receptami s krabími tyčinkami , kde nájdete tipy na skvelú polievku, ale napríklad aj rizoto.
A ako sa šaláty podarili vám? Napíšte nám do komentárov!