Nezáleží na tom, či keto diétu držíte, alebo len chcete občas zaradiť na jedálniček pokrm s nízkym obsahom uhľohydrátov. Tento recept je rýchly a veľmi chutný. Tak trochu svojou chuťou pripomína kvalitné paštéty.
Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečene
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 malého chemicky neošetreného citróna
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čierneho korenia
- Extra panenský olivový olej
Postup:
- Kuraciu pečeň očistíme od spojivového tkaniva, prepláchneme a necháme odkvapkať na sitku.
- Nakrájame na kúsky a dáme ich do suchej panvice (vhodná je teflónová či keramická).
- Na strednom ohni ich pomaly opekáme na strednom ohni po dobu 5 až 7 minút.
- Cesnak ošúpeme, nakrájame a zmiešame s čerstvo vylisovanou citrónovou šťavou.
- Prilejeme do panvice, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a premiešame.
- Ihneď zložíme z platne a ešte teplé servírujeme.