Králičie kúsky v slanine so šampiňónovou omáčkou s horčicou

Králičie kúsky v slanine so šampiňónovou omáčkou s horčicou

Tento recept si obľúbia aj tí, ktorí králika nemajú práve dvakrát v láske. Je totiž králika duseného v lahodnej omáčke z feniklu, horčice, byliniek a bieleho vína. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 1 čerstvý králik
  • 12-16 tenkých plátkov prerastené slaniny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžica hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica nadrobno nasekaného rozmarínu
  • 2 bobkové listy
  • 450 g malých šampiňónov
  • 1⁄2 šálky dezertného vína Marsala
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • morská soľ a čerstvo mleté korenie
  • 1/3 šálky smotany na varenie
  • 2 lyžice nasekanej plocholistej petržlenovej vňate

Postup

  • Králika naporciujte na 6–8 kusov.
  • Všetky kúsky okoreňte a každý kúsok zabaľte do dvoch plátkov slaniny.
  • Zaistite kuchynským povrázkom.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a maslo a králika opečte zo všetkých strán.
  • Vyberte na tanier.
  • Pridajte cesnak, horčicu, rozmarín, bobkové listy a šampiňóny a varte, kým šampiňóny nezačnú mäknúť.
  • Pokiaľ je panvica príliš suchá, pridajte kvapku vývaru.
  • Zvýšte plameň, pridajte marsalu a vývar, okoreňte a nechajte prebublať.
  • Pridajte králika a prípadnú vytečenú šťavu späť do panvice.
  • Prikryte a znížte teplotu na stredne nízku.
  • Duste 25 minút alebo kým králik nezmäkne.
  • Králika vyberte na tanier a prikryte, aby zostal teplý.
  • Vmiešajte smotanu a varte, kým sa šťava z panvice nezredukuje a nezesirupovatí.
  • Vmiešajte plocholistú petržlenovú vňať a podľa potreby dochuťte.
  • Pridajte králika späť do panvice a prelejte ho omáčkou.
  • Užite si to!
Králik v slanine v lahodnej omáčke z feniklu, horčice, byliniek a bieleho vína na panvici s vedľa položenými lyžicami.
www.dish.co.nz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.