Králičie mäso v pikantnej paprikovej omáčke

Králičie mäso v pikantnej paprikovej omáčke

Toto je najlepší recept na králik na paprike. Celý pokrm je chutný a má nízky obsah tuku a hodí sa k toľkým prílohám, ako je kaša, knedle, halušky. Je to skvelé jedlo, ktoré sa hodí aj na sviatočný obed, rovnako ako tieto recepty na sviatočnú kačicu !

Čo budeme potrebovať

  • 100 g masla
  • 1 veľká červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 350 ml kuracieho vývaru
  • 1 bobkový list
  • 20 g sladkej papriky
  • lyžička rasce
  • lyžička bieleho korenia
  • lyžička čierneho korenia
  • štipka kajenského korenia
  • 2200 g králika (nakrájame na 8 kusov)
  • lyžice soli
  • 180 ml kyslej smotany

Postup

  • V holandskej rúre na vysokej teplote rozpustite 4 lyžice masla.
  • Keď pena opadne, pridajte plátky cibule, za častého miešania opekajte, kým cibuľa nezačne skĺbať, asi 2 minúty.
  • Pridajte tretinu vývaru a bobkový list a zahrejte do varu.
  • Znížte teplotu na veľmi nízku, varte odkryté za občasného miešania, asi 30 minút.
  • Zmiešajte 1 lyžičku papriky, rascu a 3 papriky v malej miske.
  • Rozpustite zvyšné 3 lyžice masla vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu.
  • Keď pena opadne, orestujte králika z každej strany.
  • Kúsky králika rovnomerne posypte zmesou korenia.
  • Znížte teplotu a pokračujte v restovaní, kým nezhnedne, asi 5 minút.
  • Preložte králika do hrnca s cibuľou.
  • Nalejte zvyšný vývar do panvice, zahrejte do varu.
  • Zahriaty vývar nalejte ku králikovi spolu so soľou a zahrejte na vysokú teplotu do varu.
  • Znížte teplotu na veľmi nízku teplotu a prikryté varte domäkka, kým králik nezmäkne, asi 2 ½ hodiny.
  • Keď je králik hotový vyberte ho.
  • Zvýšte teplotu pod kastrólom s vypečenou šťavou.
  • Zahrejte omáčku do varu.
  • Všľahajte zvyšnú papriku a kyslú smotanu a nenechajte omáčku variť.
  • Králika servírujte preliateho paprikovou omáčkou.

Králika na paprike podávajte s domácimi žemľovými knedľami , ktoré si môžete pripraviť podľa nášho receptu.
Nielen knedle, ale aj ďalšie domáce pečivo si môžete pripraviť v domácej pekárni . Akú si vybrať, aby vám čo najlepšie vyhovovala, sa dozviete v našej recenzii.

Hrniec plný lahodnej paprikovej omáčky a krehkého mäsa.
Zdroj: adventuresincooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.