Králičie stehienka v slanine

Králičie stehienka v slanine

Nie je nič lepšie ako mäso pripravované na pive! A čo potom tento recept na králika duseného v omáčke z piva a javorového sirupu. To jednoducho musíte vyskúšať!

INGREDIENCIA

  • 500 g malých zemiakov
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 4 králičie stehná
  • 8 plátkov slaniny
  • 8 vetvička tymiánu
  • 1 lyžica pikantná horčica
  • 1 lyžička medu

Na šalát:

  • 1 hrsť rukoly
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice bieleho jogurtu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • štipka cukru
  • soľ podľa chuti
  • tymián na ozdobu

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 160 °C,
  2. Umyte zemiaky, pozdĺžne rozpolte a dochuťte soľou a korením.
  3. Na grilovacej panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja, opečte zemiaky a vložte ich do zapekacej misy.
  4. Králika opláchnite, osušte a každé králičie stehno obaľte 2-3 plátkami slaniny.
  5. Na každé králičie stehno pridajte 2 vetvičky tymiánu, zviažte kuchynským povrázkom a dochuťte čiernym korením.
  6. Na grilovacej panvici opečte králičie stehienka zo všetkých strán a pridajte do pekáča.
  7. Zvyšný olej zmiešajte v miske s horčicou a medom a zmesou pokvapkajte králičie stehienka.
  8. Pečte v predhriatej rúre asi 35 minút.
  9. Na šalát opláchnite bylinky, okrájajte a nahrubo nasekajte.
  10. Citrónovú šťavu zmiešajte v miske s jogurtom, olivovým olejom a 2-3 lyžicami vody a dochuťte cukrom a soľou.
  11. Šalát naaranžujte na taniere a pokvapkajte dresingom.
  12. Na tanier položte zemiaky a králičie stehienka a podávajte ozdobené tymianom.
Kus králika obalený v slanine a servírovaný s čerstvým šalátkom a zemiakmi na tanieri.
www,eatsmarter.com

Inšpirujte sa tiež našimi najlepšími receptami na kuracie mäso na smotane , na ktorých si zaručene pochutnáte!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.