Králik dusený na červenom víne

Králik dusený na červenom víne

Králik skvele chutí aj v omáčke z červeného vína s čerstvými bylinkami. Tento pokrm sa skvele hodí na víkendový obed!

INGREDIENCIA

  • 750 ml červeného vína
  • 1⁄4 šálky červeného vínneho octu
  • 2 a 1⁄4 polievkové lyžice cukru
  • 1 králik (900 – 1400 g), nakrájaný na 8 kusov
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1⁄4 hrnčeka hladkej múky
  • 1⁄4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 16 strúčikov cesnaku, rozdrvených
  • 16 listov šalvie
  • 6 vetvička rozmarínu

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
  2. V miske zmiešajte víno, ocot a cukor a odložte nabok.
  3. Králika osoľte a okoreňte podľa chuti.
  4. Na tanier dajte múku.
  5. Obaľte králika v múke; straste prebytok.
  6. Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
  7. Králika smažte, raz otočte, kým zo všetkých strán nezhnedne, asi 6 minút z každej strany.
  8. Preneste králika do hlbokej zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm.
  9. Pridajte cesnak do panvice a restujte za stáleho miešania dozlatista 3-4 minúty.
  10. Nalejte zmes vína do panvice.
  11. Povarte a lyžicou zoškrabte zhnednuté kúsky.
  12. Prelejte omáčkou králika.
  13. Navrch nasypte šalviu a rozmarín.
  14. Zakryte alobalom a vložte do rúry.
  15. Duste do mäkka, asi 45 minút.
  16. Odkryte, zvýšte teplotu na 230 ° a pokračujte v pečení.
  17. Podlievajte králika, kým omáčka nezhustne, ešte asi 25 minút.
  18. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  19. Podávajte s chrumkavým chlebom alebo so širokými vaječnými rezancami.
Králik v omáčke z červeného vína s čerstvými bylinkami servírovaný v pekáči s lyžicou as vedľa položenými kusmi opečeného chleba.
www.saveur.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.