Králik skvele chutí aj v omáčke z červeného vína s čerstvými bylinkami. Tento pokrm sa skvele hodí na víkendový obed!
INGREDIENCIA
- 750 ml červeného vína
- 1⁄4 šálky červeného vínneho octu
- 2 a 1⁄4 polievkové lyžice cukru
- 1 králik (900 – 1400 g), nakrájaný na 8 kusov
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1⁄4 hrnčeka hladkej múky
- 1⁄4 šálky extra panenského olivového oleja
- 16 strúčikov cesnaku, rozdrvených
- 16 listov šalvie
- 6 vetvička rozmarínu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 175 ° Celzia.
- V miske zmiešajte víno, ocot a cukor a odložte nabok.
- Králika osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Na tanier dajte múku.
- Obaľte králika v múke; straste prebytok.
- Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
- Králika smažte, raz otočte, kým zo všetkých strán nezhnedne, asi 6 minút z každej strany.
- Preneste králika do hlbokej zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm.
- Pridajte cesnak do panvice a restujte za stáleho miešania dozlatista 3-4 minúty.
- Nalejte zmes vína do panvice.
- Povarte a lyžicou zoškrabte zhnednuté kúsky.
- Prelejte omáčkou králika.
- Navrch nasypte šalviu a rozmarín.
- Zakryte alobalom a vložte do rúry.
- Duste do mäkka, asi 45 minút.
- Odkryte, zvýšte teplotu na 230 ° a pokračujte v pečení.
- Podlievajte králika, kým omáčka nezhustne, ešte asi 25 minút.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte s chrumkavým chlebom alebo so širokými vaječnými rezancami.