nie je nič lepšie ako krehké králičie mäso upečené s sladkastou červenou kapustou. Recept na túto dobrotu si môžete vďaka nám pripraviť aj u vás doma! Podávajte ho s lahodným domácim chlpatými knedľami a po celej hostine sa v okamihu zľahne zem!
Čo budeme potrebovať
- 1 králik (nakrájaný na 6 kusov)
- 2 mrkvy
- 2 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička
- korenie
- 1 lyžička nového korenia
- 750 ml suchého bieleho vína
- soľ
- čerstvo mleté paprika
- 3 lyžice prepusteného masla
- 100 g údenej slaniny (nakrájaná)
- 3 klinčeky
- 150 g hlivy ustricovej
- 1 malá červená kapusta
- 1 kyslé jablko
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica vínneho octu
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica džemu z červených ríbezlí
Postup
- Králika umyte, osušte a dajte do misy. Olúpte a nakrájajte mrkvu, cibuľu a cesnak. Pridajte ku králikovi spolu s guličkami korenia, novým korením a bielym vínom. Marinujte, zakryté, cez noc.
- Druhý deň mäso vyberte z marinády.
- Preceďte cez sito a mäso osušte. Mäso osoľte, okoreňte a orestujte na 2 lyžiciach masla.
- Vyberte z panvice a potrite trochou marinády.
- Vo veľkej holandskej rúre orestujte slaninu a klinčeky.
- Pridajte 250 ml marinády. Pridajte králika, prikryte a na miernom ohni duste asi 30 minút.
- Hlivu nakrájajte na rezančeky.
- Kapustu nakrájajte nadrobno. Jablko nakrájajte na kocky.
- Kapustu a jablko podusíme na masle 2–3 minúty.
- Pridajte 150 ml marinády, ocot, cukor a džem.
- Na miernej teplote prikrytej duste asi 45 minút do zmäknutia. Dochuťte soľou a korením.
- Na zvyšnom masle poduste huby, dochuťte soľou a korením a na posledných 15 minút varenia vmiešajte do králičej zmesi.
- Králika vyberiete z panvice, omáčku preceďte do čistej rajnice a nechajte prevariť.
- Dochuťte soľou a korením. Králika podávajte na kapustovom lôžku s omáčkou.
Viete že nekrehkejšie králičie mäso si môžete vychutnať vďaka pomalým hrncom? Aký je ten najlepší sa dozviete v našejrecenzii na elektrické hrnce .