Králik na červenej kapuste pečený v rúre

Králik na červenej kapuste pečený v rúre

nie je nič lepšie ako krehké králičie mäso upečené s sladkastou červenou kapustou. Recept na túto dobrotu si môžete vďaka nám pripraviť aj u vás doma! Podávajte ho s lahodným domácim chlpatými knedľami a po celej hostine sa v okamihu zľahne zem!

Čo budeme potrebovať

  • 1 králik (nakrájaný na 6 kusov)
  • 2 mrkvy
  • 2 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička
  • korenie
  • 1 lyžička nového korenia
  • 750 ml suchého bieleho vína
  • soľ
  • čerstvo mleté paprika
  • 3 lyžice prepusteného masla
  • 100 g údenej slaniny (nakrájaná)
  • 3 klinčeky
  • 150 g hlivy ustricovej
  • 1 malá červená kapusta
  • 1 kyslé jablko
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica džemu z červených ríbezlí

Postup

  • Králika umyte, osušte a dajte do misy. Olúpte a nakrájajte mrkvu, cibuľu a cesnak. Pridajte ku králikovi spolu s guličkami korenia, novým korením a bielym vínom. Marinujte, zakryté, cez noc.
  • Druhý deň mäso vyberte z marinády.
  • Preceďte cez sito a mäso osušte. Mäso osoľte, okoreňte a orestujte na 2 lyžiciach masla.
  • Vyberte z panvice a potrite trochou marinády.
  • Vo veľkej holandskej rúre orestujte slaninu a klinčeky.
  • Pridajte 250 ml marinády. Pridajte králika, prikryte a na miernom ohni duste asi 30 minút.
  • Hlivu nakrájajte na rezančeky.
  • Kapustu nakrájajte nadrobno. Jablko nakrájajte na kocky.
  • Kapustu a jablko podusíme na masle 2–3 minúty.
  • Pridajte 150 ml marinády, ocot, cukor a džem.
  • Na miernej teplote prikrytej duste asi 45 minút do zmäknutia. Dochuťte soľou a korením.
  • Na zvyšnom masle poduste huby, dochuťte soľou a korením a na posledných 15 minút varenia vmiešajte do králičej zmesi.
  • Králika vyberiete z panvice, omáčku preceďte do čistej rajnice a nechajte prevariť.
  • Dochuťte soľou a korením. Králika podávajte na kapustovom lôžku s omáčkou.

Viete že nekrehkejšie králičie mäso si môžete vychutnať vďaka pomalým hrncom? Aký je ten najlepší sa dozviete v našejrecenzii na elektrické hrnce .

Hrniec plný králičieho mäsa a opečené mrkvy.
Zdroj: morningchores.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.