Tento recept patrí k obľúbeným slovenským pokrmom. Pretože je králičie mäso veľmi chudé, upečieme ho spolu s bravčovým bôčikom, ktorý jedlu dodá šťavnatosť a dokonalú chuť.
INGREDIENCIA
- 1 ks naporciovaného králika
- 2 palice cesnaku
- 120 g slaniny
- 600 g bravčového bôčika
- hladká múka na obalenie
- 2 ks cibule
- 1 lyžička rasce
- 250 ml kuracieho vývaru
- niekoľko vetvička čerstvého tymiánu
- soľ
- čerstvo namleté korenie
POSTUP
- Nakrájajte niekoľko strúčikov cesnaku a asi polovicu slaniny.
- Do mäsa urobte špičkou noža ostré zárezy a vsuňte do nich kúsky cesnaku a slaniny.
- To isté môžete urobiť aj s bôčikom.
- Obe mäsa potrite prelisovaným cesnakom.
- Králika osoľte, okoreňte a zľahka ho otlačte v múke, bôčik stačí len osoliť a okoreniť.
- Zvyšnú slaninu nakrájajte na kocky a nechajte ho vyškvariť.
- Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, zvyšný cesnak, rascu a všetko mäso.
- Sprudka ho opečte zo všetkých strán.
- Podlejte časťou vývaru, pridajte tymián a zakryté pečte v rúre predhriatej na 170 °C.
- Často prelievajte vypečenou šťavou, prípadne dolievajte vývar.
- Pečte asi 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nebude mäkké.
Ak ste fanúšikovia feniklu, možno sa vám bude hodiť aj niektorý z našich 7 voňavých feniklových receptov !