Králik na cesnaku

Králik na cesnaku

Tento recept patrí k obľúbeným slovenským pokrmom. Pretože je králičie mäso veľmi chudé, upečieme ho spolu s bravčovým bôčikom, ktorý jedlu dodá šťavnatosť a dokonalú chuť.

INGREDIENCIA

  • 1 ks naporciovaného králika
  • 2 palice cesnaku
  • 120 g slaniny
  • 600 g bravčového bôčika
  • hladká múka na obalenie
  • 2 ks cibule
  • 1 lyžička rasce
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • niekoľko vetvička čerstvého tymiánu
  • soľ
  • čerstvo namleté ​​korenie

POSTUP

  1. Nakrájajte niekoľko strúčikov cesnaku a asi polovicu slaniny.
  2. Do mäsa urobte špičkou noža ostré zárezy a vsuňte do nich kúsky cesnaku a slaniny.
  3. To isté môžete urobiť aj s bôčikom.
  4. Obe mäsa potrite prelisovaným cesnakom.
  5. Králika osoľte, okoreňte a zľahka ho otlačte v múke, bôčik stačí len osoliť a okoreniť.
  6. Zvyšnú slaninu nakrájajte na kocky a nechajte ho vyškvariť.
  7. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, zvyšný cesnak, rascu a všetko mäso.
  8. Sprudka ho opečte zo všetkých strán.
  9. Podlejte časťou vývaru, pridajte tymián a zakryté pečte v rúre predhriatej na 170 °C.
  10. Často prelievajte vypečenou šťavou, prípadne dolievajte vývar.
  11. Pečte asi 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nebude mäkké.
Kusy králika na tanieri spolu so zemiakovými knedľami a špenátom s vedľa položenou vidličkou.
www.cooklikeczechs.com

Ak ste fanúšikovia feniklu, možno sa vám bude hodiť aj niektorý z našich 7 voňavých feniklových receptov !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.

Zaujímavé recepty na králika s cesnakom ako chutná večera či menší obed. Inšpirujte sa!

Zaujímavé recepty na králika s cesnakom ako chutná večera či menší obed. Inšpirujte sa!

Skúste si pripraviť zaujímavé recepty na králika na cesnaku, či už ako chutný obed alebo ľahká večera.

Prekvapte svojich blízkych aj priatelia a vykúzlite im skvelé pochúťky, za ktoré vás budú zbožňovať.

Inšpiráciu môžete hľadať v tomto článku, kde nájdete jednoduché, a napriek tomu vynikajúce pokrmy na rôzne príležitosti.

Zaujímavosti na záver

Biele víno je súčasťou mnohých receptúr/pokrmov, ale viete, ako sa vlastne vyrába? Vydajte sa s nami do slnečného Francúzska, konkrétne do Burgundska, kde sa vyrábajú špičkové biele vína tej najlepšej kvality.

White Winemaking In Burgundy Explained

Keď už sme sa pustili do prípravy rôznych receptov na králika, nie je na škodu sa naučiť, ako ho správne naporciovať.

How to cut up a Rabbit

Viete, kde sa pestujú tie najsladšie a najchutnejšie citróny? Mrknite sa na video a vyrazte s nami na pobreží Amalfi, ktoré je pestovaním citrónov preslávené.

LEMON | How Does it Grow? ITALY SPECIAL: sweet Amalfi lemons

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.