Horčica je skvelé dochucovadlo, ktoré je možné pridať aj do omáčok a rôznych iných pokrmov. A králik pečený v krémovej horčičnej omáčke so slaninkou je úplná delikatesa. Presvedčte sa sami!
INGREDIENCIA
- 4 králičie stehná
- soľ
- korenie
- tymian
- 100 g slaniny
- 100 g masla
- 150 ml smotany na varenie
- 150 ml bieleho vína
- 4 lyžice dijonskej horčice
- hladká múka
POSTUP
- Zmiešajte smotanu, horčicu a maslo izbovej teploty.
- Pridajte tymian, osoľte, okoreňte.
- Vložte králika a slaninu na rezančeky do pekáča a pokryte ho pripravenou zmesou.
- Podlejte vínom.
- Pečte cca 50 minút na 200 °C.
- Mäso vyberte na tanier.
- Pokiaľ je to nutné, vytvorte si z múky zápražku a tú pridajte do omáčky.
- Nie je to však nutné.
- Podávajte so zemiakovou kašou alebo s pečivom.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na pečeného králika . Zaručene si pochutnáte!