Paprika dokáže vylepšiť a ozvláštniť nejeden pokrm. Nie inak je tomu aj u králika. Skúste si uvariť tohto luxusného králika na paprike a uvidíte, že potešíte všetkých stravníkov u vás doma.
INGREDIENCIA
- králik
- soľ
- olej
- cibuľa
- 100 g slaniny
- 250 ml smotany na varenie
- koreňová zelenina – mrkva, zeler a petržlen
- celé korenie
- bobkový list
- guličky nového korenia
- sladká mletá paprika
- strúčik cesnaku
- 4 lyžice hladkej múky
POSTUP
- Králika naporciujte.
- Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu na jemno a na troške oleja speňte dozlatista.
- Zeleninu tiež pokrájajte a pridajte do hrnca.
- Ľahko osmažte.
- Nakoniec vložte jednotlivé porcie králika, hojne zasypte sladkou paprikou a sprudka opečte zo všetkých strán.
- Zalejte horúcou vodou, pridajte rozotrený cesnak a duste do zmäknutia.
- Potom mäso vyberte, omáčku preceďte a zahustite smotanou zmiešanou so 4 lyžicami múky.
- Pokiaľ je potrebné, omáčku dochuťte.
- Podávajte s knedľou alebo cestovinami.