Králik na paprike

Králik na paprike

Paprika dokáže vylepšiť a ozvláštniť nejeden pokrm. Nie inak je tomu aj u králika. Skúste si uvariť tohto luxusného králika na paprike a uvidíte, že potešíte všetkých stravníkov u vás doma.

INGREDIENCIA

  • králik
  • soľ
  • olej
  • cibuľa
  • 100 g slaniny
  • 250 ml smotany na varenie
  • koreňová zelenina – mrkva, zeler a petržlen
  • celé korenie
  • bobkový list
  • guličky nového korenia
  • sladká mletá paprika
  • strúčik cesnaku
  • 4 lyžice hladkej múky

POSTUP

  1. Králika naporciujte.
  2. Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu na jemno a na troške oleja speňte dozlatista.
  3. Zeleninu tiež pokrájajte a pridajte do hrnca.
  4. Ľahko osmažte.
  5. Nakoniec vložte jednotlivé porcie králika, hojne zasypte sladkou paprikou a sprudka opečte zo všetkých strán.
  6. Zalejte horúcou vodou, pridajte rozotrený cesnak a duste do zmäknutia.
  7. Potom mäso vyberte, omáčku preceďte a zahustite smotanou zmiešanou so 4 lyžicami múky.
  8. Pokiaľ je potrebné, omáčku dochuťte.
  9. Podávajte s knedľou alebo cestovinami.
Králičie stehno v omáčke servírované na tanieri s cestovinami.
www.varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.