Králik na pive

Králik na pive

Nie je nič lepšie ako mäso pripravované na pive! A čo potom tento recept na králika duseného v omáčke z piva a javorového sirupu. To jednoducho musíte vyskúšať!

INGREDIENCIA

  • 4 králičie stehná
  • 1/4 šálky (55 g) masla
  • 10 jarných cibuliek, nakrájaných
  • 340 ml svetlého piva (pale ale)
  • 280 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice (30 ml) javorového sirupu

POSTUP

  1. Vo veľkej panvici alebo hrnci na strednom plameni orestujte králičie stehienka na masle.
  2. Pridajte jarnú cibuľku a dôkladne premiešajte.
  3. Pridajte pivo, vývar a javorový sirup.
  4. Priveďte do varu.
  5. Prikryte a varte na strednom plameni hodinu a pol alebo kým mäso nezmäkne.
  6. Dochuťte soľou a korením.
  7. Podávajte s cestovinami.
Kusy králika dusené v omáčke z piva a javorového sirupu, servírované na tanieri s vedľa položeným pohárom piva a tanierom pečených zemiakov.
www.ricardocuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.