Králik má diétne a chutné biele mäso, ktoré je nízkokalorické a neobsahuje mnoho tuku.
My sme si pre vás dnes pripravili vynikajúce recepty na králika na smotane 5x inak, po ktorých sa budete oblizovať!
Ochutnajte variant so ciderom, šampiňónmi či kaparmi.
Tak sa na to poďme spoločne pozrieť!
Naše recepty
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami s králičím mäsom . Máme pre vás pečené aj dusené varianty!
Zdravotné benefity konzumácia králičieho mäsa
- Králičie mäso má jemnú chuť, ktoré väčšine ľuďom chutí a je možné ho ľubovoľne okoreniť. Môžete ho použiť v mnohých pokrmoch, a to ako dusených, tak vyprážaný.
- Navyše je dobrý pre naše srdce a neprispieva k vysokému cholesterolu alebo srdcovým ochoreniam.
- Ako väčšina živočíšnych produktov je aj králičie mäso skvelým zdrojom bielkovín , ale na rozdiel od hovädzieho neobsahuje králik veľa tuku.
- 100 gramová porcia králičieho mäsa obsahuje 29,1 gramov bielkovín. Proteín je základná živina, ktorá funguje ako stavebný kameň pre naše svaly, kožu, vlasy a nechty. Táto porcia králičieho mäsa nám môže poskytnúť až jednu tretinu našej dennej potreby bielkovín .
- Ďalej obsahuje vitamín B12 , ktorý je dôležitý pre tvorbu a metabolizmus nových červených krviniek a je skvelým zdrojom selénu . Ten posilňuje imunitný systém a napomáha zdravej funkcii štítnej žľazy.
- Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete králičie mäso opekať, dusiť, restovať či piecť, je dôležité používať teplomer na mäso na meranie vnútornej teploty pokrmu. Králičie mäso by malo mať 71 ° C , potom je bezpečné na konzumáciu.
A ako sa vám naše dnešné recepty na králika na smotane páčili? Napíšte nám do komentárov!