Pripravte si tento recept veľmi podobný sviečkovej, ktorý máte hotový do hodinky.
- 1kg králičieho mäsa
- 2,5 lyžice masla
- 1-2 väčšie cibule
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 koreň petržlenu
- 4 guličky nového korenia
- 4 bobkové listy
- 5 guličiek celého korenia
- Soľ
- Hladká múka na zahustenie
- 250ml smotany na varenie (alebo na šľahanie)
Postup
- Očistite a umyte králičie mäso a nakrájajte alebo nechajte vcelku.
- Nakrájajte cibuľu nadrobno.
- Mrkva s petržlenom olúpte/ostrúhajte a nakrájajte na väčšie kúsky.
- Rozohrejte si v tlakovom hrnci maslo a na ňom nechajte zosklovatieť cibuľku s rascou.
- Potom pridajte králičie mäso a chvíľu restujte z oboch strán.
- Po chvíli podlejte vodou (aby všetko bolo po vodou) a pridajte všetko guličkové korenie aj s bobkovým listom, mrkva aj petržlen.
- Zaklapnite hrniec a nechajte dusiť, kým mäso nezmäkne (asi 30-40 minút).
- V polovici dusenia pridajte prelisovaný cesnak.
- Medzitým si pripravte zátrepku zmiešaním smotany s hladkou múkou (2-3 lyžice).
- Po udusení vyberte mäso a dajte bokom na tanier. Tiež vyberte všetky guličkové korenie (preto je dobré si pamätať množstvo, ktoré ste použili) a bobkový list.
- Mrkva, petržlen v omáčke nechajte a všetko rozmixujte tyčovým mixérom.
- Zahustite pripravenou zátrepkou a povarte.
- Králika si oberte alebo nechajte vcelku, vložte späť do hrnca a ešte povarte.
- Pridajte soľ podľa chuti a podávajte s akoukoľvek prílohou.