Králik pečený na slanine s karfiolom

Králik pečený na slanine s karfiolom

Krehké a šťavnaté, presne také bude mäso z králika, keď ho upečiete v slanine! Pridajte k tomu zapečený karfiol so syrom a vaši hostia budú vylizovať taniere. Pre ďalšiuinšpiráciu na zapečený karfiol sa pozrite na náš web, kde nájdete ďalších 11 receptov.

Čo budeme potrebovať

  • králičie mäso
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky petržlenu
  • soľ
  • lyžička mletej papriky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 lyžice prepusteného masla
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 150 g prerastenej slaniny (na plátky)
  • 1 červená cibuľa
  • 200 g brusníc

Na karfiol

  • 1 karfiol rozlámaný na veľké ružičky
  • 40 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 400 ml mlieka
  • 1 lyžička horčica
  • 100 g zrelého čedaru (nastrúhaného)
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Cesnak olúpte a prelisujte, petržlenovú vňať opláchnite a nasekajte nadrobno.
  • K cesnaku pridajte petržlen, premiešajte s olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
  • Králika potrite cesnakovo-petržlenovou zmesou.
  • Vo veľkom pekáči rozohrejte prepustené maslo a králika na ňom opečte. Vyberte králika z pekáča.
  • Do výpeku nalejte biele víno a nechajte prejsť varom.
  • Králika obaľte do slaniny slaninou a zviažte kuchynským povrázkom.
  • Králika vložte späť do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 80 ° C asi 3 hodiny.
  • Červenú cibuľu olúpte, rozpoľte a nakrájajte na prúžky.
  • Brusnice prepláchnite a sceďte. Brusnice spolu s cibuľou pridajte ku králikovi asi po 1 hodine varenia.
  • Na zapečený karfiol so syrom si predhrejte rúru na 190 °C.
  • Karfiol dôkladne umyte a vložte do veľkého hrnca s osolenou vodou. Priveďte do varu a varte 3–5 minút, kým nie je karfiol takmer mäkký, ale stále pomerne pevný.
  • Omáčku pripravíte tak, že v hrnci rozpustíte maslo a vmiešate múku.
  • Varte na miernu teplotu asi 1 minútu.
  • Zložte z platne a postupne po troškách pridávajte mlieko a medzi každým pridávaním dobre premiešajte.
  • Vráťte hrniec na platňu strednú teplotu a za stáleho miešania priveďte zmes do varu.
  • Vmiešajte horčicu a dve tretiny syra.
  • Karfiol rozložte do zapekacej misy. Opatrne prelejte omáčkou a uistite sa, že je karfiol úplne zakrytý.
  • Posypte zvyšným syrom a pečte 25–30 minút, kým nie je vrchnák zlatisto hnedý.
  • Podávajte s králikom pečeným na slanine.
Do zlatista vypečené kúsky králičieho mäsa v slanine s tymiánom.
Zdroj: whatsinthepan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.