Recept na králika pečeného na slanine s karfiolom je jedlo, ktoré vám nesmie ujsť!
Vďaka slanine bude mäso, krehkejšie, šťavnatejšie a bude sa rozplývať na jazyku.
Aké sú ďalšie postupy na prípravu krehkého mäsa?
Pozrite sa na koniec článku.
Naše recepty
Ako najlepšie uvariť králika?
Na čo si dať pozor pri nákupe králika
Ak má králik nasadenú hlavu, skontrolujte oči – mali by byť jasné nie zakalené. Je potrebné sa vyhnúť králikom s pomliaždeným mäsom, toto mäso bude mať nepríjemnú horkú chuť. Ak majú obličky, skontrolujte, či ich obklopuje dostatočné množstvo bieleho tuku – to znamená mladšieho zdravého králika, ktorý mal po celý život dostatok potravy.
Ako variť králika
Chladeného králika pred varením priveďte na izbovú teplotu a majte na pamäti, že toto chudé mäso je náchylné na to byť suchšie, preto ho vždy pred servírovaním nechajte na chvíľku odpočinúť, aby v ňom zostala šťava.
Mladí králiky sú vhodní na pečenie, starší potrebujú pomalé varenie.
Vždy sa pýtajte na pečeň, srdce a obličky králika – sú skvelé do terín a sú výborné, keď sa ľahko opečú a podávajú v teplom šaláte.
Pomalé varenie
Pomaly pečený králik je jednou z najbezpečnejších stávok na dobrý výsledok – varenie pri nízkej teplote po dlhú dobu, s mäsom ponorené v tekutine, je skvelé na získanie toho najemnejšieho mäsa.
Pred pomalým pečením je dobré mäso osmažiť, koža tak skaramelizuje a dodá mäsu farbu.
Králika možno tiež konfitovať pri nízkej teplote okolo 150 ° C v oleji alebo kačacej masti, ktoré zaistí, že mäso zostane šťavnaté a nevysuší sa.
Avšak vôbec najlepší spôsob, ako si zaistiť, že králičie mäso zostane šťavnaté a bude sa rozpadať, je ho vhodiť dopomalého elektrického hrnca , ktorý si môžete vybrať aj na našom webe, vďaka detailnej recenzii.
Rýchle varenie
Králika možno tiež uvariť rýchlo. Varenie králika je podobné ako u kurčaťa, smažte ho na miernu teplotu asi 20 minút, kým vnútorná teplota nedosiahne 71 °C. Rýchle varenie je najlepšie pre časti králika ako je chrbát.