Koreňová zelenina v kombinácii s mäsom patrí medzi naše obľúbené pokrmy. Vyskúšajte náš nasledujúci recept, na ktorom si zaručene pochutnáte a navyše je neuveriteľne jednoduchý na prípravu!
INGREDIENCIA
- 3 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 zeler
- 2 cibuľa
- 200 g slaniny
- 30 g masla
- 1 králik
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
POSTUP
- Cibuľu, slaninu a koreňovú zeleninu nakrájajte na kocky.
- Všetko premiešajte v pekáči a pridajte na tenké plátky nakrájané maslo.
- Králika rozporcujte, dochuťte soľou, čiernym korením aj zvnútra a uložte ho na zeleninu.
- Pečte v vyhriatej rúre na 200°C cca 90 minút dozlatista.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na králika na cesnaku , či už ako chutný obed alebo ľahkú večeru.