Jednoduchý na prípravu a chuťovo úplne vynikajúci! Taký je nasledujúci recept na pečeného králika s kyslou kapustou. Vyskúšajte ho aj vy!
INGREDIENCIA
- 100 g kvalitné prerastené slaninky
- 1 lyžica oleja z hroznových jadier
- 3 plátky masla
- 4 stehná z králika
- himalájska soľ
- 1 lyžička mletej sušenej zeleniny
- zemiaky
- kyslá kapusta
- olivový olej
POSTUP
- Králičie mäso poriadne umyte a osušte papierovou utierkou.
- Slaninku nakrájajte na kocky a spolu s olejom z hroznových jadier opražte na panvici.
- Orestovanú slaninku vyberte a do panvice vložte plátky masla a pridajte stehná.
- Nechajte ich krátko zatiahnuť, aby do seba nasala rozpustené maslo, pretože králičie mäso je suchšie.
- Keď máte stehná dozlatista orestované, preložte ich do zapekacej misy, pridajte slaninu, do panvice nalejte cca 1 dcl vody a nechajte výpek variť.
- Pridajte do neho mletú sušenú zeleninu a výpekom zalejte stehná v zapekacej mise.
- Mäso prikryte kyslou kapustou, zakryte alobalom a pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi hodinku alebo do mäkka.
- Potom zložte alobal a pečte ešte chvíľu odkryté pekne dozlatista.
- Ako príloha sa skvele hodia pečené zemiaky.
- Ošúpané zemiaky nakrájajte na mesiačiky alebo hranolky, blanšírujte vo vriacej vode asi 5 minút, potom ich sceďte a položte na plech s papierom na pečenie.
- Pokvapkajte olivovým olejom, posoľte a pečte asi 20 minút na 200 stupňoch.
- Dobrú chuť!