Luxusne pripravený králik, ktorý sa pečie spolu s pivom, medom, rozmarínom a šampiňónmi, má nezabudnuteľnú chuť, ktorú si zamiluje snáď každý!
INGREDIENCIA
- 1 králik, naporciovaný na kusy
- 1 plechovka piva
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 lyžica medu
- 400 g šampiňónov
- 1 vetvička rozmarínu
- mletá soľ a korenie
- trochu zemiakov ako príloha (voliteľne)
POSTUP
- Králika najprv nakrájajte na stredné kúsky (kosti nechajte) a očistite pod tečúcou vodou.
- Dôkladne ho osušte papierovými utierkami.
- Potom pridajte múku a kúsky králika do igelitového vrecka, vrecko dobre uzavrite a pretrepávajte, kým nie sú všetky kúsky mäsa rovnomerne pokryté múkou.
- Dajte panvicu naplnenú olivovým olejom do výšky 1 cm na vysoký plameň a keď je olej rozpálený, pridajte pomúčené kúsky mäsa.
- Opečte mäso z oboch strán, aby získalo peknú zlatohnedú farbu.
- Každý hotový kúsok položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Na čerstvom olivovom oleji orestujte šampiňóny.
- Keď zmäknú, pridajte plechovku piva a lyžičku medu.
- Počkajte, až sa alkohol z piva odparí, a zložte panvicu z ohňa.
- Do hrnca s pokrievkou vhodného do rúry vložte kúsky králika a pridajte šampiňóny a navrch pivo.
- Dajte pozor, aby ste si vybrali hrniec s malým priemerom dna, pretože všetky kúsky mäsa by mali byť zakryté alebo väčšinou ponorené v omáčke.
- Do hrnca vložte vetvičku rozmarínu, priklopte pokrievkou a dajte do predhriatej rúry na 230 ° C na 20 minút a potom teplotu znížte na 180 ° C na ďalších 50-70 minút.
- Keď budete čakať, kým sa mäso upečte, môžete si pripraviť prílohu.
- Tento králik sa skvele hodí napríklad k zemiakom vareným so šupkou.
- Môžete ich povariť, nakrájať na kúsky, posypať sladkou paprikou, soľou a korením a vložiť do rúry na 180 stupňov Celzia, aby sa urobila kôrka.
- Dobrú chuť!