Králik upečený v rúre so šampiňónmi, medom a pivom

Králik upečený v rúre so šampiňónmi, medom a pivom

Luxusne pripravený králik, ktorý sa pečie spolu s pivom, medom, rozmarínom a šampiňónmi, má nezabudnuteľnú chuť, ktorú si zamiluje snáď každý!

INGREDIENCIA

  • 1 králik, naporciovaný na kusy
  • 1 plechovka piva
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžica medu
  • 400 g šampiňónov
  • 1 vetvička rozmarínu
  • mletá soľ a korenie
  • trochu zemiakov ako príloha (voliteľne)

POSTUP

  1. Králika najprv nakrájajte na stredné kúsky (kosti nechajte) a očistite pod tečúcou vodou.
  2. Dôkladne ho osušte papierovými utierkami.
  3. Potom pridajte múku a kúsky králika do igelitového vrecka, vrecko dobre uzavrite a pretrepávajte, kým nie sú všetky kúsky mäsa rovnomerne pokryté múkou.
  4. Dajte panvicu naplnenú olivovým olejom do výšky 1 cm na vysoký plameň a keď je olej rozpálený, pridajte pomúčené kúsky mäsa.
  5. Opečte mäso z oboch strán, aby získalo peknú zlatohnedú farbu.
  6. Každý hotový kúsok položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
  7. Na čerstvom olivovom oleji orestujte šampiňóny.
  8. Keď zmäknú, pridajte plechovku piva a lyžičku medu.
  9. Počkajte, až sa alkohol z piva odparí, a zložte panvicu z ohňa.
  10. Do hrnca s pokrievkou vhodného do rúry vložte kúsky králika a pridajte šampiňóny a navrch pivo.
  11. Dajte pozor, aby ste si vybrali hrniec s malým priemerom dna, pretože všetky kúsky mäsa by mali byť zakryté alebo väčšinou ponorené v omáčke.
  12. Do hrnca vložte vetvičku rozmarínu, priklopte pokrievkou a dajte do predhriatej rúry na 230 ° C na 20 minút a potom teplotu znížte na 180 ° C na ďalších 50-70 minút.
  13. Keď budete čakať, kým sa mäso upečte, môžete si pripraviť prílohu.
  14. Tento králik sa skvele hodí napríklad k zemiakom vareným so šupkou.
  15. Môžete ich povariť, nakrájať na kúsky, posypať sladkou paprikou, soľou a korením a vložiť do rúry na 180 stupňov Celzia, aby sa urobila kôrka.
  16. Dobrú chuť!
Kusy králika servírované na tanieri spolu so zemiakmi s vedľa položenou vidličkou.
www.food52.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.