Králik v krémovej omáčke so ciderom a slaninou

Králik v krémovej omáčke so ciderom a slaninou

Pomaly pečeného králika so slaninou a cesnakom v omáčke zo smotany, cideru a čerstvých byliniek si zamilujete. Je totiž nielen ľahký na prípravu, ale aj neuveriteľne lahodný. Podávajte s pečenými zemiakmi a zelenou zeleninou.

Čo budete potrebovať

  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 4 plátky prerastenej slaniny, nahrubo nakrájané
  • 40 g hladkej múky
  • soľ a korenie
  • 1 králik, naporciovaný
  • 2 stredne veľké cibule nakrájané nahrubo
  • 6 strúčikov cesnaku nakrájaných na tenké plátky
  • 500 ml cideru (polosladký alebo suchý)
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1 malý zväzok petržlenovej vňate, listy nasekané nahrubo
  • 1 malý zväzok estragónu, listy nasekané nahrubo

Postup

  • Rúru predhrejte na 150 stupňov Celzia.
  • Do veľkej panvice vhodnej do rúry dajte 1 lyžicu olivového oleja a na sporáku zahrievajte na miernom ohni.
  • Pridajte slaninu a opekajte, kým nebude prepečená a nezačne byť chrumkavá.
  • Slaninu preložte na tanier av panvici nechajte tuk.
  • Na tanier dajte múku a dochuťte ju trochou soli a hojne okoreňte.
  • Kúsky králika zľahka obaľte v múke.
  • Do panvice pridajte ďalšiu lyžicu olivového oleja a opečte kúsky králika po celom povrchu.
  • Opečené kusy králika dávajte bokom k slanine.
  • Do panvice pridajte cibuľu a cesnak (ak je panvica suchá, pridajte ďalšiu lyžicu olivového oleja), ochuťte trochou soli a korenia a restujte, kým nezačnú mäknúť a hnednúť.
  • Zalejte ciderom a priveďte do varu, zoškrabnite všetky zhnednuté kúsky z dna panvice.
  • Duste 2 minúty a potom do panvice vráťte slaninu a králika.
  • Panvicu priklopte pokrievkou a vložte do predhriatej rúry.
  • Pečte 1 a ½ hodiny.
  • Vmiešajte smotanu, opäť priklopte pokrievkou a pečte ďalších 30 minút.
  • Vmiešajte väčšinu estragónu a petržlenovej vňate, časť si nechajte na podávanie.
  • Priklopte pokrievkou a pečte ďalších 15 minút.
  • Skontrolujte, či je králik mäkký.
  • Pokiaľ nie, vráťte ho do rúry a pečte, kým nebude hotový podľa vašich predstáv.
  • Keď je králik hotový, môžete omáčku zredukovať, ak chcete, tým, že zapnete rúru na 220 stupňov Celzia, necháte na panvici pokrievku a pečiete, kým nebude mať omáčka tú správnu konzistenciu.
  • Potom ochutnajte av prípade potreby pridajte ďalšiu soľ a korenie.
  • Vmiešajte odložené bylinky, prikryte a pred podávaním nechajte 10 minút odpočívať.
  • Nechajte si chutiť!
Pečený králik so slaninou a cesnakom v omáčke zo smotany, cideru a čerstvých byliniek s pečenými zemiakmi a hráškom.
www.moorlandseater.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie hlbokých panvíc . Dokážu nahradiť aj klasický hrniec a byť tak multifunkčným pomocníkom. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.