Králičie mäso v tomto recepte je tak mäkké, že sa vám takmer rozplynie v ústach. Vzhľadom na to, že má králik chudé mäso, večer vopred ho pre lepšiu vyváženosť marinujeme v extra panenskom oleji s bylinkami, korením a cesnakom.
Čo budete potrebovať
- polovica králika
- 1 cibuľa
- cesnak a bylinky (rozmarín, šalvia, bobkový list)
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 200 g nasekaných šampiňónov
- extra panenský olivový olej
- 1/2 šálky bieleho vína
- nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu
- soľ a čierne korenie (podľa chuti)
Postup
- Zmiešajte králika s extra panenským olivovým olejom, čiernym korením, bylinkami a cesnakom.
- Vložte do chladničky a nechajte odležať minimálne 6 hodín alebo cez noc.
- Na zachovanie šťavy vo vnútri mäsa nebola pridaná žiadna soľ.
- Zmes vyberte z chladničky a počkajte pol hodiny, kým nebude mať izbovú teplotu.
- Teraz osoľte.
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Na panvici na strednom plameni orestujte králika v marináde a zalejte bielym vínom.
- Miešajte, aby sa alkohol odparil a chute sa spojili.
- Vo veľkom hrnci alebo pávni vhodnej do rúry orestujte nakrájanú cibuľu so soľou a korením.
- Pridajte králika a bylinky.
- Vložte hrniec do rúry a pečte 30 minút.
- Medzitým orestujte šampiňóny s olivovým olejom, soľou a korením.
- Pridajte ich k zvyšku ingrediencií.
- Pečte ďalších 30 minút v rúre.
- Hrniec vyberte z rúry na sporák, pridajte smotanu a nasekanú petržlenovú vňať, zamiešajte a po 2-3 minútach je hotovo.
- Dobrú chuť!