Králik v krémovej omáčke so šampiňónmi

Králik v krémovej omáčke so šampiňónmi

Králičie mäso v tomto recepte je tak mäkké, že sa vám takmer rozplynie v ústach. Vzhľadom na to, že má králik chudé mäso, večer vopred ho pre lepšiu vyváženosť marinujeme v extra panenskom oleji s bylinkami, korením a cesnakom.

Čo budete potrebovať

  • polovica králika
  • 1 cibuľa
  • cesnak a bylinky (rozmarín, šalvia, bobkový list)
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 200 g nasekaných šampiňónov
  • extra panenský olivový olej
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)

Postup

  • Zmiešajte králika s extra panenským olivovým olejom, čiernym korením, bylinkami a cesnakom.
  • Vložte do chladničky a nechajte odležať minimálne 6 hodín alebo cez noc.
  • Na zachovanie šťavy vo vnútri mäsa nebola pridaná žiadna soľ.
  • Zmes vyberte z chladničky a počkajte pol hodiny, kým nebude mať izbovú teplotu.
  • Teraz osoľte.
  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Na panvici na strednom plameni orestujte králika v marináde a zalejte bielym vínom.
  • Miešajte, aby sa alkohol odparil a chute sa spojili.
  • Vo veľkom hrnci alebo pávni vhodnej do rúry orestujte nakrájanú cibuľu so soľou a korením.
  • Pridajte králika a bylinky.
  • Vložte hrniec do rúry a pečte 30 minút.
  • Medzitým orestujte šampiňóny s olivovým olejom, soľou a korením.
  • Pridajte ich k zvyšku ingrediencií.
  • Pečte ďalších 30 minút v rúre.
  • Hrniec vyberte z rúry na sporák, pridajte smotanu a nasekanú petržlenovú vňať, zamiešajte a po 2-3 minútach je hotovo.
  • Dobrú chuť!
Kus králika so smotanovou omáčkou s hubami.
www.foodcraftz.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.