Kráľovská čokoládová glazúra

Kráľovská čokoládová glazúra

Bojte sa, že vám poleva nezhustne? Pridajte do nej želatínu!

Ingrediencie:

  • 2/3 šálky + 4 a 1/2 PL kryštálového cukru
  • 5 PL vody
  • 10 PL nesladeného kakaového prášku
  • 1/2 šálky + 2 PL smotany na šľahanie
  • 8 g práškovej želatíny

Postup:

  1. Namočte želatínu na 10 minút do studenej vody.
  2. Smotanu na šľahanie zahrejte na miernom ohni a dajte bokom.
  3. Do hrnca nalejte vodu a cukor a priveďte do varu.
  4. Akonáhle sa začne cukrová zmes variť, nalejte ju na preosiaty kakaový prášok a jemne premiešajte.
  5. Pridajte scedenú želatínu a rozmixujte ručným mixérom.
  6. Potom prilejte horúcu smotanu na šľahanie a znovu premiešajte.
  7. Zmes následne opäť rozmixujte ručným mixérom.
  8. Pred použitím nechajte polevu mierne vychladnúť.
Kráľovská poleva z čokolády.
zdroj: drivehungry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.