Krčmársky katov šľah so zemiakčekmi

Krčmársky katov šľah so zemiakčekmi

Tento pokrm je tradične veľmi pikantný. Vy si ho však môžete uvariť jemnejšie. Stačí nepridávať toľko čili alebo vôbec žiadne, čo deti určite ocenia.

Ingrediencie na omáčku

  • 500-700g bravčového mäsa
  • Olivový alebo iný rastlinný olej
  • 2 ks strednej cibule
  • 2 ks červenej papriky
  • 1 konzerva sterilovaných paradajok
  • 50g kečupu (alebo viac podľa chuti)
  • 1-2ks jarnej cibuľky na ozdobu
  • Soľ, korenie a chilli
  • Worcesterová omáčka

Ingrediencie na zemiačiky

  • 500g zemiakov
  • 1ks vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie, majorán
  • Olej na vyprážanie

Postup

  • Mäso očistite, nakrájajte na kocky/rezance, ktoré osoľte a okoreňte.
  • Na panvici rozpáľte olej a na ňom mäso opražte z oboch strán.
  • Potom pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, nakrájanú papriku a restujte, kým zelenina nebude mäkká.
  • Po zmäknutí pridajte sterilizované paradajky, worcestrovú omáčku podľa chuti.
  • Nakoniec dochuťte soľou a korením a môžete pridať čili.
  • Bamboráčiky urobíte tak, že nastrúhané zemiaky zmiešate s vajcom, múkou, rozdrveným cesnakom, soľou, čiernym korením a majoránom.
  • Na panvicu s rozpáleným olejom pokladáme menšie kôpky zemiakovej zmesi.
  • Hromádku utlačte do placiek a opečte z oboch strán.
  • Po usmažení osušte papierovým obrúskom, nech nie sú tak nasiaknuté olejom.
  • Hotový katov šľah podávame s 3-4 zemiakčekmi, posypaný jarnou cibuľkou.
Krčmársky kaťák so zemiakovými plackami
Zdroj: tripadvisor.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.