Tento pokrm je tradične veľmi pikantný. Vy si ho však môžete uvariť jemnejšie. Stačí nepridávať toľko čili alebo vôbec žiadne, čo deti určite ocenia.
Ingrediencie na omáčku
- 500-700g bravčového mäsa
- Olivový alebo iný rastlinný olej
- 2 ks strednej cibule
- 2 ks červenej papriky
- 1 konzerva sterilovaných paradajok
- 50g kečupu (alebo viac podľa chuti)
- 1-2ks jarnej cibuľky na ozdobu
- Soľ, korenie a chilli
- Worcesterová omáčka
Ingrediencie na zemiačiky
- 500g zemiakov
- 1ks vajcia
- 2 lyžice hladkej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- Soľ, korenie, majorán
- Olej na vyprážanie
Postup
- Mäso očistite, nakrájajte na kocky/rezance, ktoré osoľte a okoreňte.
- Na panvici rozpáľte olej a na ňom mäso opražte z oboch strán.
- Potom pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, nakrájanú papriku a restujte, kým zelenina nebude mäkká.
- Po zmäknutí pridajte sterilizované paradajky, worcestrovú omáčku podľa chuti.
- Nakoniec dochuťte soľou a korením a môžete pridať čili.
- Bamboráčiky urobíte tak, že nastrúhané zemiaky zmiešate s vajcom, múkou, rozdrveným cesnakom, soľou, čiernym korením a majoránom.
- Na panvicu s rozpáleným olejom pokladáme menšie kôpky zemiakovej zmesi.
- Hromádku utlačte do placiek a opečte z oboch strán.
- Po usmažení osušte papierovým obrúskom, nech nie sú tak nasiaknuté olejom.
- Hotový katov šľah podávame s 3-4 zemiakčekmi, posypaný jarnou cibuľkou.