Krehká bylinková pečienka s jablkami

Krehká bylinková pečienka s jablkami

Táto bravčová pečienka je šťavnatá, krehká a chutná. Jednoduché korenie spolu s jablkami, cibuľou a čerstvými bylinkami jej dodávajú lahodnú nezabudnutú chuť, ktorú si zamilujete. Skvelý tip na nedeľnú večeru!

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • cca 1,5 kg bravčovej pečienky bez kosti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 3 jablká nakrájané na 0,5 cm hrubé plátky
  • 1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na 2,5 cm kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • ½ šálky kuracieho vývaru
  • ½ šálky jablčného muštu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžička čerstvých lístkov tymiánu
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • V malej miske zmiešajte cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ a korenie.
  • Bravčovú pečienku osušte papierovými utierkami.
  • Mäso potrite zo všetkých strán zmesou korenia.
  • Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej.
  • Pridajte do panvice bravčové mäso a opečte ho z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany.
  • Bravčové mäso premiestnite do stredu veľkého obdĺžnikového pekáča tučnou stranou nahor.
  • Pridajte maslo do panvice.
  • Akonáhle sa rozpustí, pridajte jablká a cibuľu.
  • Varte asi 3 minúty za občasného miešania, kým všetko nezačne mäknúť.
  • Potom presuňte jablká a cibuľu do pekáča a položte ich okolo bravčovej pečienky.
  • Pridajte na panvicu cesnak a restujte za stáleho miešania 30 sekúnd.
  • Do panvice pridajte kurací vývar, jablkový mušt, dijonskú horčicu, čerstvý tymian a čerstvý rozmarín.
  • Varte 2–3 minúty, miešajte a zoškrabujte opečené kúsky z dna panvice.
  • Potom obsah panvice nalejte na bravčové mäso, jablká a cibuľu v pekáči.
  • Pečte 50 – 70 minút, kým stred bravčového mäsa nezaznamená 63 °C na teplomere s okamžitým odpočtom.
  • Doba pečenia sa bude líšiť v závislosti od veľkosti bravčovej pečienky, takže meranie vnútornej teploty je najlepší spôsob, ako zistiť, kedy je mäso hotové.
  • Mäso nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Potom nakrájajte a podávajte s jablkami, cibuľou a omáčkou z pekáča.
  • Dobrú chuť!
Pokrájaná bravčová pečienka s jablkami, cibuľou a čerstvými bylinkami na tanieri.
www.kristineskitchenblog.com

Máme pre vás tiež 5 skvelých receptov na bravčové mäso na smotane , na ktorých si pochutí celá vaša rodina!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.