Krehká hovädzia pečeň v smotanovej omáčke

Krehká hovädzia pečeň v smotanovej omáčke

V tomto recepte sa hovädzia pečeň najprv orestuje spolu s cibuľkou a potom podusí v smotanovej omáčke. Tá robí pečeň úžasne mäkká a krehká. Restovaná cibuľka im zase dodáva skvelú chuť. Pokrm je rýchly a jednoduchý na prípravu a skvele chutí so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo pohánkou.

Čo budete potrebovať

  • 800 – 900 g hovädzej pečene
  • 2 cibuľa
  • 1-2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 200 – 250 g kyslej smotany
  • bylinky, podľa chuti

Postup

  • Pečeň umyte a osušte.
  • Nakrájajte ich na tenké rezančeky a dajte bokom.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte na polkolieska.
  • Na panvici rozohrejte olej.
  • Restujte cibuľu do svetlo žltej farby, cca 4-6 minút.
  • K cibuli pridajte pečeň a za stáleho miešania opekajte asi 4-5 minút.
  • Pečeň ochuťte soľou a korením.
  • Znížte plameň.
  • Pridajte kyslú smotanu, premiešajte a varte 5 minút.
  • Pečeň podľa chuti ozdobte nasekanými bylinkami.
  • Hovädziu pečeň podávajte so zemiakovou kašou.
Smotanová pečeňová omáčka so zemiakovou kašou servírovaná na tanieri so šalátom as príborom.
www.yummytemple.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.