Krehké kura v medovej marináde

Krehké kura v medovej marináde

Tento recept v sebe originálnym spôsobom kombinuje med s ostatnými ingredienciami, ako je cesnak a sójová omáčka. Vďaka nim sa nemusíte obávať toho, že by výsledná chuť tohto pokrmu bola príliš sladká.

Ingrediencie:

  • 700 g kuracích stehien či pŕs
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1/3 šálky medu
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru
  • 2 PL jablčného octu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 2 lyžičky sušeného mletého cesnaku
  • olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Kuracie mäso zo všetkých strán okoreňte cesnakovým práškom, soľou a korením.
  2. Nechajte chvíľku pôsobiť a potom mäso vložte na panvicu s rozohriatym olejom a z oboch strán restujte dozlatista.
  3. Následne prikryjete panvicu pokrievkou a za občasného otáčania varte domäkka.
  4. Keď je kura hotové, jeho vrchnú časť potrite prelisovaným cesnakom a nechajte chvíľku rozvoňať.
  5. Medzitým si zmiešajte med, vývar, jablkový ocot a sójovú omáčku a na malej panvičke na miernom ohni ingrediencie zahrejte.
  6. Za stáleho miešania zmes 3-4 minúty povarte, až vznikne hustá omáčka.
  7. Touto omáčkou následne prelejte kuracie mäso na panvici a nechajte ešte chvíľku prehriať.

Kuracie mäso s medovou omáčkou podávajte s ryžou alebo zeleninovým šalátom.

Kuracie mäso v lahodnej medovej omáčke
zdroj: cafedelites.com

Kurča je možné marinovať nielen v mede, ale aj v jogurte či sójovej omáčke. Načerpajte inšpiráciu na kuracie marinované mäso z našich pestrých receptov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.