Tento recept v sebe originálnym spôsobom kombinuje med s ostatnými ingredienciami, ako je cesnak a sójová omáčka. Vďaka nim sa nemusíte obávať toho, že by výsledná chuť tohto pokrmu bola príliš sladká.
Ingrediencie:
- 700 g kuracích stehien či pŕs
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/3 šálky medu
- 1/4 šálky kuracieho vývaru
- 2 PL jablčného octu
- 1 PL sójovej omáčky
- 2 lyžičky sušeného mletého cesnaku
- olej
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Kuracie mäso zo všetkých strán okoreňte cesnakovým práškom, soľou a korením.
- Nechajte chvíľku pôsobiť a potom mäso vložte na panvicu s rozohriatym olejom a z oboch strán restujte dozlatista.
- Následne prikryjete panvicu pokrievkou a za občasného otáčania varte domäkka.
- Keď je kura hotové, jeho vrchnú časť potrite prelisovaným cesnakom a nechajte chvíľku rozvoňať.
- Medzitým si zmiešajte med, vývar, jablkový ocot a sójovú omáčku a na malej panvičke na miernom ohni ingrediencie zahrejte.
- Za stáleho miešania zmes 3-4 minúty povarte, až vznikne hustá omáčka.
- Touto omáčkou následne prelejte kuracie mäso na panvici a nechajte ešte chvíľku prehriať.
Kuracie mäso s medovou omáčkou podávajte s ryžou alebo zeleninovým šalátom.
Kurča je možné marinovať nielen v mede, ale aj v jogurte či sójovej omáčke. Načerpajte inšpiráciu na kuracie marinované mäso z našich pestrých receptov!