Na marinovanie je všeobecne vhodnejšie jemnejšie mäso. Z tohto dôvodu sa tak týmto spôsobom upravuje predovšetkým mäso morčacie a kuracie. Výsledkom je krehké mäso, ktoré sa v ústach iba rozpadá.
Ingrediencie:
- 4 morčacie rezne
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šálky bieleho gréckeho jogurtu
- 2 šálky strúhanky
- čerstvá citrónová šťava
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Morčacie plátky umyte, zľahka naklepte cez potravinovú fóliu, osoľte a okoreňte.
- Následne si pripravte marinádu.
- V miske zmiešajte jogurt, prelisované strúčiky cesnaku, trochu citrónovej šťavy a rozšľahané vajcia. Prípadne pridajte aj trochu korenia, soli aj ďalšieho korenia podľa chuti.
- Mäso vložte do marinády, prekryte misku potravinovú fóliu a vložte na najmenej tri hodiny, ale lepšie cez noc, do chladničky.
- Ďalší deň rezne z marinády vyberte a obaľte v strúhanke.
- Rozohrejte si na panvici olej a rezne z oboch strán osmažte dozlatista.
- Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Vyprážaný rezeň v jogurte možno pripravovať aj v rúre.