Krehké morčacie rezne v jogurte

Krehké morčacie rezne v jogurte

Na marinovanie je všeobecne vhodnejšie jemnejšie mäso. Z tohto dôvodu sa tak týmto spôsobom upravuje predovšetkým mäso morčacie a kuracie. Výsledkom je krehké mäso, ktoré sa v ústach iba rozpadá.

Ingrediencie:

  • 4 morčacie rezne
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky bieleho gréckeho jogurtu
  • 2 šálky strúhanky
  • čerstvá citrónová šťava
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Morčacie plátky umyte, zľahka naklepte cez potravinovú fóliu, osoľte a okoreňte.
  2. Následne si pripravte marinádu.
  3. V miske zmiešajte jogurt, prelisované strúčiky cesnaku, trochu citrónovej šťavy a rozšľahané vajcia. Prípadne pridajte aj trochu korenia, soli aj ďalšieho korenia podľa chuti.
  4. Mäso vložte do marinády, prekryte misku potravinovú fóliu a vložte na najmenej tri hodiny, ale lepšie cez noc, do chladničky.
  5. Ďalší deň rezne z marinády vyberte a obaľte v strúhanke.
  6. Rozohrejte si na panvici olej a rezne z oboch strán osmažte dozlatista.
  7. Na záver ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Vyprážaný rezeň v jogurte možno pripravovať aj v rúre.

Morčacie plátky marinované v jogurte a obaľované v strúhanke
zdroj: stylingmyeveryday.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.