Lahodné pečivo, v ktorom sa skvele snúbi chuť orechov, hrozienok a rozmanitého korenia. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutí!
Ingrediencie:
- 4 šálky hladkej múky
- 2 šálky škvarkov
- 1 šálka hnedého cukru
- 1 šálka bieleho cukru
- 1/2 šálky mlieka
- 1 šálka hrozienok
- 1 šálka vlašských orechov alebo mandlí
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilky
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička jedlej sódy
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička mletého muškátového orieška
- 1 čajová lyžička mletého klinčeka
- 1 čajová lyžička mletej škorice
Postup:
- Predhrejte rúru na 170°C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Škvarky nameľte, alebo nasekajte nožom najemno.
- V mise zmiešajte namleté škvarky a oba druhy cukru.
- Pridajte vajcia, vanilku a mlieko.
- Preosejte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, klinčeky, muškátový oriešok a soľ a pridajte do misy.
- Nakoniec pridajte aj nasekané orechy a hrozienka.
- Zmes dôkladne premiešajte a vypracujte na cesto.
- Z cesta vytvorte malé placky a tie pokladajte ich na pripravený plech.
- Pečte v predhriatej rúre približne 7 minút, potom otočte a pečte ďalších 5 minút. Dobu pečenia prispôsobte veľkosti placiek.
- Pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom.
Túžite po zdravšom vianočnom pečive? Vyskúšajte raw cukroví plné orieškov, semienok a sušeného ovocia!