Cukroví z mandlí nemusíte vždy iba obaľovať v cukre, tento recept ho napríklad zdobí čokoládovou polevou.
Ingrediencie:
- 1 šálka jemne namletých mandlí
- 3 šálky hladkej múky
- 2 šálky masla
- 1 šálka práškového cukru
- 200 g horkej čokolády
- posypky
Postup:
- Predhrejte rúru na 150°C.
- Maslo a cukor dajte do veľkej misy pomocou ručného mixéra a vyšľahajte.
- Znížte rýchlosť a postupne pridávajte múku a mleté mandle.
- Vypracujte v cesto, zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 15-20 minút do chladničky.
- Pomocou lyžice z cesta vytvarujte sušienky rozmanitých tvarov a položte ich na plechy na pečenie a papierom na pečenie.
- Pečte 13-15 minút, kým mandľové pečivo ľahko nezhnedne.
- Nechajte vychladnúť av medziobdobí si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu.
- Cukroví do nej následne z jednej strany pomorte a ozdobte pomocou posypiek.