Kombinácia hrušiek a mandlí neznie vôbec zle, čo? Premýšľate, čo si upiecť ku kávičke? Tak prečo nevyskúšať tento skvelý dezert? Máme pre vás aj videorecept, pečenie môže byť o to jednoduchšie.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- ½ hrnčeka masla
- ½ hrnčeka cukru
- ⅓ hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček mletých mandlí
- 1 a ½ hrnčeka mandľových lupienkov
- 3 hrušky
- 1-2 lyžičky mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu alebo pasty
- 1-2 lyžičky vanilkového cukru
- ½ lyžičky prášku do pečiva
Postup:
- Cukor s maslom si vyšľahajte do nadýchanej peny.
- Pridajte vanilkový extrakt alebo pastu, zamiešajte.
- Pridajte vajcia jedno po druhom, prešľahajte.
- Prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva, mleté mandle a polovicu mandľových lupienkov a premiešajte.
- Nakoniec pridajte mlieko a premiešajte.
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom asi 20 cm.
- Na vrch cesta naskladajte olúpané a na polovice nakrájané hrušky a mierne ich zatlačte, aby stále vykukovali nad hladinu cesta.
- Pečte na 180 °C počas 25 minút.
- Potom koláč vytiahnite z rúry, posypte zvyškom mandľových lupienkov a vanilkovým cukrom a dajte piecť ešte na ďalších 10 minút.