Krehký hruškový koláč s mandľami

Krehký hruškový koláč s mandľami

Kombinácia hrušiek a mandlí neznie vôbec zle, čo? Premýšľate, čo si upiecť ku kávičke? Tak prečo nevyskúšať tento skvelý dezert? Máme pre vás aj videorecept, pečenie môže byť o to jednoduchšie.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • ½ hrnčeka masla
  • ½ hrnčeka cukru
  • ⅓ hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček mletých mandlí
  • 1 a ½ hrnčeka mandľových lupienkov
  • 3 hrušky
  • 1-2 lyžičky mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu alebo pasty
  • 1-2 lyžičky vanilkového cukru
  • ½ lyžičky prášku do pečiva

Postup:

  • Cukor s maslom si vyšľahajte do nadýchanej peny.
  • Pridajte vanilkový extrakt alebo pastu, zamiešajte.
  • Pridajte vajcia jedno po druhom, prešľahajte.
  • Prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva, mleté mandle a polovicu mandľových lupienkov a premiešajte.
  • Nakoniec pridajte mlieko a premiešajte.
  • Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom asi 20 cm.
  • Na vrch cesta naskladajte olúpané a na polovice nakrájané hrušky a mierne ich zatlačte, aby stále vykukovali nad hladinu cesta.
  • Pečte na 180 °C počas 25 minút.
  • Potom koláč vytiahnite z rúry, posypte zvyškom mandľových lupienkov a vanilkovým cukrom a dajte piecť ešte na ďalších 10 minút.
hruškový koláč s mandľami
Zdroj: seasonsandsuppers.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.