Tradičné a tak výborné šľahačkové pečivo vám prinesie jedinečný chuťový zážitok. Inšpirujte sa.
Ingrediencie
- 450g hladkej múky
- 250g masla
- 250ml smotany na šľahanie
- Múčkový cukor na obalenie
Postup
- Cesto vypracujete tak, že zmiešate múku, rozohriate maslo a prilejete smotanu.
- Z cesta vyvaľkajte plát asi 5mm hrubý a potom vykrajujte tvary pomocou vykrajovačov.
- Predhrejte rúru na 200 ° C a dajte piecť na cca 8 minút. Pečenie však pozorne sledujte, každá rúra pečie inak.
- Akonáhle je pečivo ľahko ružové, je hotové a môžete vybrať z rúry.
- Ešte teplé ho obaľte v práškovom cukre a nechajte vychladnúť.
- Skladujte na chladnom mieste vo vzduchotesnej nádobe.
Už nestíhate dopiecť pečivo? Alebo sa vám jednoducho len nechce? Vyskúšajte niektorý z receptov na nepečené osie hniezda ! Rýchlovka, ktorá chutí.