Krém z bielych fazule s rozmarínom

Krém z bielych fazule s rozmarínom

Tento krém je rýchly na prípravu, má úžasnú chuť a navyše je to skvelé hrejivé jedlo, ktoré vám v dnešných chladných dňoch príde vhod. Doplňte krém chrumkavou slaninou a servírujte s čerstvým chlebom a úspech máte zaručený!

INGREDIENCIA

  • 3 konzervy (každá 425 ml) bielych fazule cannellini, opláchnutých a scedených
  • 4 šálky nakrájanej žltej cibule
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 veľká vetvička čerstvého rozmarínu
  • 1 a 1/2 litra kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • kajenské korenie podľa chuti (voliteľné)
  • slanina na ozdobenie

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a restujte asi 15 minút, alebo kým nezmäkne a nezezlátne.
  • Pridajte cesnak a restujte ďalších pár minút.
  • Ďalej pridajte fazuľu, vývar, rozmarín, soľ a korenie.
  • Priveďte do varu a potom varte asi 20 minút.
  • Použite ponorný mixér, kuchynský robot alebo bežný mixér, aby ste polievku rozmixovali do hladka.
  • Podľa chuti pridajte kajenské korenie.
  • Navrch dajte chrumkavú slaninu.
  • Dobrú chuť!
Fazuľový krém v hlbokom tanieri s lyžicou ozdobený slaninou, čerstvým rozmarínom a olejom.
www.thebakerchick.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné recepty na polievku z fazule ! Pochutnáte si a posilníte svoju imunitu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.