Tento krém je rýchly na prípravu, má úžasnú chuť a navyše je to skvelé hrejivé jedlo, ktoré vám v dnešných chladných dňoch príde vhod. Doplňte krém chrumkavou slaninou a servírujte s čerstvým chlebom a úspech máte zaručený!
INGREDIENCIA
- 3 konzervy (každá 425 ml) bielych fazule cannellini, opláchnutých a scedených
- 4 šálky nakrájanej žltej cibule
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 veľká vetvička čerstvého rozmarínu
- 1 a 1/2 litra kuracieho vývaru
- 2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- kajenské korenie podľa chuti (voliteľné)
- slanina na ozdobenie
POSTUP
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte cibuľu a restujte asi 15 minút, alebo kým nezmäkne a nezezlátne.
- Pridajte cesnak a restujte ďalších pár minút.
- Ďalej pridajte fazuľu, vývar, rozmarín, soľ a korenie.
- Priveďte do varu a potom varte asi 20 minút.
- Použite ponorný mixér, kuchynský robot alebo bežný mixér, aby ste polievku rozmixovali do hladka.
- Podľa chuti pridajte kajenské korenie.
- Navrch dajte chrumkavú slaninu.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné recepty na polievku z fazule ! Pochutnáte si a posilníte svoju imunitu.