Je hustý, nadýchaný a sýty, ale napriek tomu je neskutočne obľúbený. Použite ho do lepeného pečiva a uvidíte, ako skvele bude chutiť!
Čo budeme potrebovať
- 5 vajíčok
- 7 lyžíc bieleho cukru
- 1 lyžica rumu
- 2 balenia mascarpone
- 3/4 hrnčeka smotany na šľahanie
Postup
- Odrobte si u všetkých vajíčok bielok od žĺtka.
- Vo veľkej miske ušľahajte žĺtky s cukrom tak, aby vám vznikla pena.
- Pridajte rum a mascarpone. Pokračujte v mixovaní, kým nevznikne hustý krém.
- V sklenenej, kovovej alebo keramickej miske ušľahajte bielky, aby z nich vznikol sneh.
- Pomaly potom vmiešajte sneh z bielkov do krému.
Skúste tento krém pridať do lahodných a navoňaných škoricových cukroviniek, ktoré môžete pripraviť podľa nášho receptu!