Tento ľahký recept na pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami sa veľmi rýchlo stane vašim obľúbeným dezertom. Je krásne ľahký a osviežujúci a vaša rodina aj hostia sa po ňom utlčú.
Ingrediencie
- 1 šálka ricotty
- 2 lyžice medu
- 2-3 lyžice smotanového vanilkového jogurtu
- lístky mäty a citrónová kôra (voliteľné)
Na macerované jahody:
- 1-2 lyžice medu, mierne zahriateho
- 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 1 lyžička čerstvej mäty, jemne nasekané (voliteľne)
- 2 šálky jahôd nakrájaných na plátky alebo na štvrtky
Postup
- Zmiešajte ricottu, med, jogurt a spracujte do hladkého krému (je možné použiť ručný šľahač, tyčový mixér alebo kuchynský robot).
- Preložte do misy, prikryte a dajte chladiť aspoň na 1 hodinu.
- Počas čakania si pripravte jednoduché macerované jahody.
- V malej miske prešľahajte med, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a mätu (ak používate).
- Jemne spojte s nakrájanými jahodami.
- Nechajte odstáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
- Do pohárov (alebo servírovacích misiek) rozdeľte ricottu a macerované jahody.
- Začnite tým, že na dno každého pohára dáte pár lyžíc krému, naň nasypete niekoľko lyžíc jahôd a nakoniec pridáte ďalšiu lyžicu ricottového krému.
- Ak chcete, ozdobte lístkami mäty a citrónovou kôrou.
- Užite si to!