Tento karamelový krém má ľahký punc slanosti a je vyrobený z iba 5 ingrediencií.
Čo budeme potrebovať
- 115 g masla, nakrájaného na 4 rovnaké kúsky
- 200 g cukru
- 5 polievkových lyžíc hustej smotany, rozdelené
- 1/4 lyžičky soli
- 240 g cukrárskeho cukru
Postup
- Na karamel zmiešajte maslo a cukor v hrnci na strednú teplotu.
- Akonáhle sa rozpustené maslo a cukor spoja, pridajte 3 polievkové lyžice hustej smotany a soľ.
- Nechajte karamel variť a každých 30 sekúnd ho rýchlo prešľahajte, necelé 2 minúty.
- Odoberte z platne a nechajte 20 minút chladiť, omáčka počas tejto doby zhustne.
- Ku karamelovému krému preosejte cukrársky cukor a pridajte zvyšné 2 polievkové lyžice hustej smotany a šľahajte, kým sa ingrediencie nespoja.
S týmto krémom si nemusíte pripravovať len vianočné pečivo, pridajte ho napríklad k do tohto receptu na nadýchané brownies !
Skúste krémom ozvláštniť aj naše kokosové guličky , budú chutiť ako Raffaello!