Konzistenciu krému môžete upravovať pridaním či ubraním množstva vývaru, záleží na tom, či dávate prednosť hustejšej, alebo tekutejšej variante.
Ingrediencie:
- 800 g batátov
- 1 cibuľa
- 3 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 PL olivového oleja
- 1/4 čajovej lyžičky vločiek červeného korenia
- 1/4 čajovej lyžičky sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci zohrejte olej, pridajte doň nakrájanú cibuľu a mrkvu a restujte, približne 6-8 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte prelisovaný cesnak, zázvor, červené korenie, papriku a restujte ešte 2-3 minúty.
- Pridajte na kocky nakrájané batáty a zeleninový vývar.
- Priveďte zmes do varu.
- Potom teplotu znížte a duste pod pokrievkou približne 15-20 minút, kým batáty nebudú mäkké.
- Pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského robota rozmixujte zmes do podoby krému.
Batátový krém môžete ozdobiť pistáciami, vločkami červeného korenia či jogurtom.