Krémová batátová polievka

Krémová batátová polievka

Konzistenciu krému môžete upravovať pridaním či ubraním množstva vývaru, záleží na tom, či dávate prednosť hustejšej, alebo tekutejšej variante.

Ingrediencie:

  • 800 g batátov
  • 1 cibuľa
  • 3 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/4 čajovej lyžičky vločiek červeného korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej, pridajte doň nakrájanú cibuľu a mrkvu a restujte, približne 6-8 minút, kým zelenina nezmäkne.
  2. Pridajte prelisovaný cesnak, zázvor, červené korenie, papriku a restujte ešte 2-3 minúty.
  3. Pridajte na kocky nakrájané batáty a zeleninový vývar.
  4. Priveďte zmes do varu.
  5. Potom teplotu znížte a duste pod pokrievkou približne 15-20 minút, kým batáty nebudú mäkké.
  6. Pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského robota rozmixujte zmes do podoby krému.

Batátový krém môžete ozdobiť pistáciami, vločkami červeného korenia či jogurtom.

Jemný batátový krém podávaný s bylinkami a aj a pistáciami
zdroj: downshiftology.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.