Krémová cesnačka so syrom

Krémová cesnačka so syrom

Hutná a krémová polievka s cesnakom je úplne ideálna do jesenných plieskaníc alebo chladných zimných dní.

INGREDIENCIA

  • 40 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 2 stredne veľké cibule
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • 4 hrnčeky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • ½ hrnčeka smotany na šľahanie
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • ½ hrnčeka najemno nastrúhaného syra (eidam, gouda, parmezán)
  • 1 veľký zemiak
  • krutóny z rožku alebo bagety

POSTUP

  • Ako prvý si upečieme cesnak (na pečenie budeme potrebovať 22 strúčikov).
  • Dve lyžice olivového oleja si zmiešame so soľou a korením a cesnak tým potrieme.
  • Dáme piecť na 45 minút do rúry nahriatej na 180 °C.
  • Po dopečení si na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme.
  • Následne pridáme tymián, upečený cesnak a zvyšok, teda 18 strúčikov, prelisovaného cesnaku.
  • Necháme všetko prevoňať, potom pridáme na kocky nakrájaný zemiak.
  • Všetko podlejeme vývarom a necháme variť do mäkka.
  • Potom si polievku rozmixujeme do jemnej štruktúry, zjemníme smotanou a dochutíme soľou, čiernym korením.
  • Podávame posypané syrom a ak chceme, potom aj s krutónmi.
Recept na krémovú cesnačku z pečeného cesnaku.
godiaryfree.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.