Krémová fazuľová nátierka s citrónom

Krémová fazuľová nátierka s citrónom

Na prípravu tohto krémového dipu z bielych fazule potrebujete iba 4 ingrediencie a 5 minút! So zeleninou a tortilla chipsy je to skvelé občerstvenie alebo predjedlo.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky varených fazule cannellini, scedených a opláchnutých
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/2 čajovej lyžičky citrónovej kôry
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • v prípade potreby 2 až 4 lyžice vody
  • 2 lyžice natrhaných listov čerstvej bazalky (voliteľne)
  • 2 čajové lyžičky čerstvých listov rozmarínu (voliteľne)

Postup

  1. V kuchynskom robote rozmixujte fazuľu cannellini spolu s olivovým olejom, citrónovou šťavou a kôrou, cesnakom, soľou a čiernym korením.
  2. Keď je kuchynský robot v chode, pomaly pridávajte vodu a spracovávajte do hladka.
  3. Pokiaľ chcete, primiešajte čerstvé bylinky.
  4. Dobrú chuť!
Fazuľový dip servírovaný v miske s lyžičkou a čerstvou zeleninou.
www.loveandlemons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.