Príjemne hustá, výdatná a jednoduchá. Krémová polievka s hráškom je ideálna ako rýchla večera, ktorú si s chuťou dáte aj niekoľkokrát za sezónu dlhých zimných večerov. Tento recept je na dve porcie, pre väčší počet stravníkov všetky ingrediencie zdvojnásobte. Ak máte hrášok naozaj radi, možno vás potešia aj naše recepty na hrachové nátierky.
Ingrediencie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ najemno nakrájané cibule
- 200 g mrazeného hrášku
- 300 ml kuracieho vývaru
- 50 ml smotany na varenie
- soľ
- korenie
Postup:
- Na strednom ohni rozpáľte olivový olej a pridajte najemno nakrájanú cibuľu a rozotrený cesnak. Restujte 3-4 minúty.
- Prilejte kurací vývar a nasypte cesnak. Nechajte variť.
- Po 10 minútach znížte teplotu, pridajte smotanu a rozmixujte polievku ručným mixérom.
- Osoľte, okoreňte podľa chuti.